HCMC tarafından yapılan açıklamaya göre, bugün başlayan açığa satış yasağı, 9 Kasım'da sona erecek. Yasak Yunanistan'ın en büyük bankası National Bank of Greece'i de kapsıyor. Yasak kapsamında Alpha Bank, Attica Bank, Eurobank ve Piraeus Bank hisseleri yer alıyor.

Bu yılın temmuz ayında, Avro Bölgesi liderlerinin Yunanistan'ı iflastan kurtarmak ve avroda kalmasını sağlamak için üzerinde anlaştığı kurtarma paketinde bankalara 25 milyar avroluk kaynak aktarılması öngörülüyor.

Bu kaynağın, 2012 yılında uygulanan model takip edilerek, sürdürülemez kredi ve varlıklara ilişkin pay ayrıldıktan sonra Yunan bankalarına sermaye takviyesi olarak kullanılması öngörülüyor.

Söz konusu kurtarma paketine göre, Avrupa Merkez Bankası (ECB) zor durumdaki Yunan bankalarında sermaye yeterliliklerini belirlemek üzere stres testi yapacak.

Söz konusu stres testi sonuçlarının ekim ayı sonunda yayınlanması ve bankalara sermaye ihtiyaçlarını karşılamak için yatırımcı bulmaları amacıyla 15 Aralık'a kadar süre verilmesi bekleniyor.