Mali krizle mücadele eden Yunanistan'da, koalisyon hükümetinin uyguladığı kriz politikası, iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi (ND) ve Panhelenik Sosyalist Hareket'in (PASOK) oy kaybına uğramasına neden olurken, ana muhalefet Radikal Sol İttifak'ın (SYRIZA) oy oranı açık farkla yükselmeye devam ediyor.

Selanik Makedonya Üniversitesi'nin 11-15 Eylül'de 1021 kişi ile yaptığı ankete göre, bugün seçim yapılsa SYRIZA'ya oy vereceğini ifade edenlerin oranı yüzde 24, koalisyon hükümetinin büyük ortağı Yeni Demokrasi Partisi'ne (ND) oy vereceklerin oranı ise yüzde 18.

Aşırı sağ Altın Şafak (Hrisi Avgi) partisinin yüzde 6,5 ile üçüncü parti olarak belirlendiği ankete göre, hükümetin küçük ortağı Panhelenik Sosyalist Hareket'e (PASOK) oy vereceklerin oranı ise sadece yüzde 5,5.

Kararsızların oy oranının yüzde 21 olarak belirlendiği ankette, parlamentoda gurubu bulunan diğer partilerin oy oranları ise Yunanistan Komünist Partisi (KKE) ve Nehir Partisi (Potami) yüzde 5,5, Bağımsız Yunanlılar Partisi (Anel) yüzde 3 ve Demokratik Sol Parti (DİMAR) yüzde 1 olarak sıralandı.

Ankette ayrıca, koalisyon hükümetinin ülkenin krizden çıkmasına yardımcı olup olmayacağına ilişkin soruyu yanıtlayan vatandaşların yüzde 64'ü olumsuz cevap verirken, yüzde 52'si ülkenin durumunun daha kötüye gideceğine inandığını belirtti.