Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE), Kamu Çalışanları Federasyonu (ADEDY) ve Mücadeleci İşçi Kolları Birliği'nin (PAME) çağrısıyla yapılacak greve kamu ve özel sektör çalışanlarının yanı sıra bakanlıklardaki memurlar, devlet hastanelerinde görevli sağlık çalışanları, eğitim görevlileri, eczacılar, doktorlar, gazeteciler, noterler, avukatlar, inşaatçılar, denizciler ve liman çalışanlarının katılacağı bildirildi.

Yeni vergi kanununa itiraz eden serbest meslek sahiplerinin de destek vereceği belirtilen grev nedeniyle şehir içi sefer yapan otobüs, troleybüs, tramvay, metro ve banliyö trenlerinin çalışmayacağı, gemilerin limanlarda bağlı kalacağı kaydedildi.

Gazetecilerin grevi çerçevesinde yarın saat 06.00'dan itibaren 24 saat süreyle televizyon ve radyo istasyonlarında haber bültenleri yayımlanmayacağı, haber ağırlıklı internet sitelerinin sayfalarının yenilenmeyeceği, basın toplantılarının iptal edileceği kaydedildi.

Yazılı basın çalışanlarının grevinin de cuma günü gazete bayilerinin raflarının boş kalmasına yol açacağı açıklandı.

Öte yandan devlet dairelerinde müşteri hizmetlerinde aksamalar olacağı, hastanelerde yalnız acil durum ve güvenlik ekiplerinin görev yapacağı, mahkemelerde duruşmaların erteleneceği belirtildi.

Yarınki grev kapsamında ADEDY ve GSEE, Atina'da Klaftmonos Meydanı'nda ortak miting düzenleyeceğini açıkladı. Aynı saatlerde PAME üyelerinin de kent merkezindeki Omonia Meydanı'nda bir gösteri düzenleyeceği belirtildi.