Yunanistan resmi haber ajansı ANA-MPA'ya açıklamalarda bulunan Lafazanis, bazı siyasi partilerle anlaşma zemini oluşmadığını belirterek, "Ne Venizelos'un PASOK'u ne Potami ne de Papandreu'nun partisiyle işbirliği yapmayacağız" dedi.

Eski Başbakan Yorgo Papandreu'nun yeni bir parti kurma inisiyatifi konusuna değinen Lafazanis, "Papandreu'nun ülkeyi bir kez daha kurtarmak istemesi üzüntü vericidir. Zaten bir kez kurtardı, ikinci defaya gerek yok, yeter artık bu felaket. Yeni bir parti kurması fıkra veya şakaya benziyor. Sanıyorum Yunan halkı sırtını çevirecek" ifadesini kullandı.

SYRIZA'nın tek alternatif çözüm olarak Yunan halkına ve tüm vatandaşlara hitap ettiğini savunan Lafazanis, SYRIZA'nın büyük bir zaferle mecliste çoğunluk kazanacağını ve Troyka ile memorandumları geride bırakarak Yunanistan için kalkınma yolunun açılacağını kaydetti.

Lafazanis, Yunan halkının SYRIZA'nın mesajını anladığını ve seçimlerde kararlı bir şekilde partiye destek vereceğini savundu.

Yunanistan'da koalisyon hükümeti ve bazı bağımsız milletvekilleri tarafından desteklenen cumhurbaşkanı adayı Stavros Dimas, seçimlerde yeterli oyu alamamış ve 25 Ocak'ta erken genel seçim düzenlenmesi kararı alınmıştı.

SYRIZA, Yunanistan'a AB ve IMF tarafından dayatıldığını söylediği ekonomik kurtarma paketinin yeniden müzakere edilmesini istiyor ve son aylarda yapılan anketlerde önde gidiyor.