Başkent Atina'da, ADEDY ve POE-OTA'nın çağrısı üzerine İdari Reform Bakanlığı önünde toplanan yaklaşık 500 kişi "Kriz, sizin kriziniz", "İşlerimizi geri verin", "Samaras sistemi mahvettin" şeklinde slogan atarak, hükümet aleyhinde pankartlar açtı.

Daha sonra İş Teftiş Kurulu (SEE) bürolarının bulunduğu binanın önüne kadar yürüyen göstericiler, olaysız dağılırken, gösteriler sırasında polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Yunanistan İdari Reformlar Bakanlığı kısa süre önce tüm kamu kuruluşlarına ve yerel yönetimlere gönderdiği kararnamede, devlet memurlarının yeniden değerlendirilerek denetlenmesini ve belirli süreler için olan iş sözleşmelerini ucu açık şekilde değiştirilmesini istemişti.

Yunan medyasında yer alan haberlerde, Yunanistan'ın kalkınma programının değerlendirileceği eylül öncesinde Atina'da incelemelerde bulunan Avrupa Birliği, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu yetkilileri ile İdari Reformlar Bakanlığı arasında, yıl sonuna kadar 7 bin memurun daha işten çıkarılması konusunda anlaşma sağlanmıştı.