Yunanistan'daki kritik referandumda TSİ 19.00 itibarıyla sandıklar kapanırken, oyların yüzde 10'unun sayıldığı ilk sonuçlara göre Oxi (Hayır) oyları yüzde 59,8 ile önde gidiyor. Nai (Evet) oyları ise yüzde 40,2 oranında.

Avrupa Birliği, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonunun oluşturduğu kreditörlerin sunduğu şartların kabul edilip edilmeyeceğinin oylandığı kritik referandumda oy verme işlemi saat 19.00 itibarıyla sona erdi. Yunan televizyonlarının düzenlediği anketlere göre Oxi (Hayır) oyları yüzde 52 ile önde gidiyor. Bu sonuçlara göre "Hayır" kampanyasının öncüsü iktidardaki radikal sol parti Syriza'nın lideri ve Başbakan Aleksis Çipras'ın müzakerelerde elinin güçleneceği bildiriliyor. Çipras daha önce de sandıktan "Evet" çıkması durumunda istifa edeceğini açıklamıştı. Sandıktan "Hayır" çıkması durumunda ise Yunanistan, iflas edip Euro Bölgesinden çıkmak durumuyla karşı karşıya kalabilir.

Guardian gazetesinin Syriza'daki kaynaklara dayandırarak verdiği habere göre aralarında Yunanistan Devlet Bakanı ve başmüzakereci Nikos Pappas'ın da bulunduğu Yunan hükümetinin üst düzey yetkililerinin müzakerelere devam etmek üzere Brüksel'e gitme hazırlığında olduğu bildirildi.