Birçok insan vücudunun bir yerinde ya da yüzünde leke ile doğar. Ancak Ruby Ashby yüzünün yarısını kaplayan siyah, tüylü bir doğum lekesi ile dünyaya geldi. Aile küçük kızlarının lekeden kurtulması için doku genişletme ameliyat olması gerektiğini söylüyor.

SAYILI ÇOCUKLARDAN BİRİ

Avustralya'nın Towradji kentinde doğan Ruby Ashby konjenital melanositik nevüs hastalığıyla doğan 500 bin çocuktan biri. Daily Mail'in haberine göre küçük kızın yüzündeki kıllı ve siyah lekenin okula başlamadan önce giderilmesi planlanıyor. Kapsamlı bir ameliyat geçirecek olan Ruby'nin ilk operasyonu 12 Ocak'ta yapılacak.

KOLEJENİTAL MELANOSİTİK NEVÜS NEDİR?

Bu hastalık sadece 500 bin kişide bir görülür. Kolejenital doğuştan gelen anlamına gelir, melonosit herkesin saçında ve cildinde bulunan ve melanin pigmentini sağlayan hücrelerdir. Nevüs doğum lekesi anlamına gelir. Üzerlerinde kıl olanları “Dev kıllı ben” olarakta tanımlanmaktadır.

YEDİ OPERASYON GEÇİRECEK

Küçük kızın ameliyatında doğum lekesinin altına içinde tuzlu su bulunan slikon yerleştirilecek ve birkaç hafta boyunca şişirilecek. Minik Ruby doğum lekesinin tamamen giderilmesi için yedi operasyon geçirecek. Ruby'nin sağ kaşı bu ameliyat sonucu kaybetmesi bekleniyor bu yüzden küçük kız 8 yaşına geldiğinden doku nakli yapılması planlanıyor.