Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un 25 Kasım'da Türkiye'yi ziyaret edeceği, Lavrov’un gerçekleştireceği görüşmelerde Kıbrıs müzakerelerinin de konuşulacağı bildirildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, haftalık basın bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamada, Lavrov'un Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin (ÜDİK) alt organı olan Ortak Stratejik Planlama Grubu toplantısına katılmak üzere 25 Kasım'da Türkiye'ye gideceğini söyledi.

Zaharova, Lavrov'un ziyareti kapsamında Suriye krizi başta olmak üzere, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki durumun da ele alınacağını belirterek, "Kıbrıs müzakerelerinin de konuşulacağı görüşmelerin odağında ise terörizmle mücadelede etkinliğin artırılması konuları olacak" dedi.

Zaharova, Rusya'nın terör örgütü DAEŞ ile mücadele konusunda eylül ayında hazırladığı BM Güvenlik Konseyi karar tasarısının bazı değişikliklerin ardından tekrar teklif edildiğini anımsatarak, "Yeni taslak, Paris saldırıları ve Mısır'ın Sina Yarımadası'nda düşürülen Rus yolcu uçağının ardından oluşan durumu yansıtıyor. Bu bağlamda Rusya, başta Fransa olmak üzere uluslararası kamuoyunun desteğini istiyor" diye konuştu.

Rusya'nın karar tasarısı hakkında bilgi veren Zaharova, "Yeni tasarı, teröristler için gerekli cezanın kaçınılmaz hale gelmesi ve farklı ülkelerdeki kanun boşluklarından faydalanma ihtimallerini ortadan kaldırmayı amaçlayan maddeler içeriyor" dedi.