Ülkenin iki büyük kentinden biri olan Milano'da adliye sarayını sabah saatlerinde kana bulayan 57 yaşındaki zanlı Claudio Giardiello'nun, Milano'ya 26 kilometre uzaklıktaki Vimercate'de yakalanmasından sonra ilk ifadeleri basına yansıdı.

3 kişiyi öldüren ve bir kişiyi de yaralayan zanlı Giardiello'nun, jandarmaya verdiği ilk ifadesinde “Benim hayatımı mahvedenlerden intikamımı almak istedim” dediği belirtildi.

Milano Adliyesi'nde sabah saatlerinde Claudio Giardiello tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda 3 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından ülkede saldırganın silahıyla adliyeye nasıl girdiği sorgulanmaya başlandı.

İtalyan basınına yansıyan haberlerde, ülkenin en büyük kentlerinden birinin adliyesini kana bulayan saldırıda, zanlı Giardiello'nun adliyeye, hakim, savcı ve adliye muhabirlerinin giriş-çıkış yaptığı kapıdan sahte bir avukat kimliğiyle girmiş olabileceği belirtildi. Giardiello'nun sahte avukat kimliğiyle silahını metal dedektörden gizlemeyi başarmış olabileceği ifade edildi.

Adalet Bakanı Andrea Orlando ise yaptığı açıklamada bu bilgilerin doğruluğunu araştırdıklarını söyledi.

Başbakan Matteo Renzi de düzenlediği basın toplantısında, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini dile getirirken, "Yargı camiasına ve Milanolulara başsağlığı diliyorum. Bu olayda güvenlikle ilgili kusurlar ortaya çıkmıştır. Bu kusurların netliğe kavuşturulması için talimat verdik. Güvenlik kontrolünde bu boşluklar olmamalı. Burada kim, nerede yanlış yaptı, işlemeyen neydi ortaya çıkarmaya ihtiyaç var" dedi.

Başbakan Renzi, olayla ilgili hükümetinin parlamentoya bilgi vermeye hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

ÖLÜ SAYISI 3 OLARAK DÜZELTİLDİ

Bu arada, saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı daha önce 4 olarak açıklansa da öğleden sonra bu sayı 3 olarak düzeltildi.

İtalyan basınına yansıyan saldırıya ilişkin son bilgilerde, ölenlerin; Giardiello'nun davasına bakan iflas hakimi Fernando Ciampi, Giardiello'nun eski avukatı Lorenzo Alberto Claris Appiani ile emlak şirketinden ortağı olan Giorgio Erba olduğu kaydedildi.

Öte yandan, İtalya'da çok sayıda sosyal medya kullanıcısının Milano adalet sarayında gerçekleştirilen silahlı saldırıyı, geçen hafta İstanbul'daki Çağlayan Adliye Sarayı'nda Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın önce rehin alınıp sonra şehit edilmesi olayına benzeten yorumlar yaptığı görüldü.