Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Uluslararası Hukuk Becerileri Sınavı’na (TOLES) ev sahipliği yaptı. TOLES’in KKTC’deki tek akredite olmuş merkezi olan DAÜ’de düzenlenen sınava Türkiye ve KKTC’den toplam 28 avukat katıldı. DAÜ Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu, DAÜ Hukuk Fakültesi ve DAÜ-SEM işbirliği ile 2012 yılından beri DAÜ’de yapılan TOLES’e ilişkin bilgi veren Sınav Koordinatörü Peril S. Emiroğluları, sınavın yılda beş kez yapıldığını ve büyük rağbet gördüğünü belirtti. Emiroğluları, sınavda başarı gösteren kişilerin elde edecekleri uluslararası TOLES Sertifikası ile gerek yurtiçi, gerekse de yurtdışında iş olanaklarına sahip olacaklarına dikkat çekti.

Mehmet Toprak Şener - DAÜ Hukuk Fakültesi 2016 - 2017 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezunu

TOLES sınavından iyi bir puan alarak geçersem, uluslararası alanda Hukuk İngilizcesi konusunda bilgili olduğumu sertifikalaştırmış olacağım. Bu da özgeçmişime büyük katkıda bulunacak ve başvuracağım uluslararası veya çeşitli ticaret yapan şirketletlerde kabul edilmem için bir ön koşul olacak. Bu sebeplerden dolayı TOLES’i tercih ettim. DAÜ’nün KKTC’de tek merkez olarak bu sınav imkanını bizlere sunması çok güzel bir avantaj.

Elif Ordu - DAÜ Hukuk Fakültesi 2016 - 2017 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezunu

Günümüzde çok fazla Hukuk Fakültesi mezunu var ve hukuk okumak eskisi gibi ayrıcalıklı bir durum değil. Rekabet çok yüksek. Dolayısıyla başarılı olabilmek için ulusal ve uluslararası alanlarda fark yaratmanız gerekiyor. TOLES bizim için bu açıdan büyük bir fırsat. TOLES Sertfikası sayesinde özgeçmişimi güçlendireceğim. DAÜ 1979 yılından beri eğitim veren köklü bir üniversite. Dolayısı ile öğrencilerinin uluslararası alanda daha öne çıkması ve uluslararası standartlarda eğitim görmesini sağlıyor ve önemsiyor. Bu, üniversitenin öğrencilerine yaklaşımını yansıtan bir durum. TOLES gibi uluslararası sertifika olanaklarının DAÜ’nün eğitim anlayışına çok uygun bir yöntem olduğunu düşünüyorum.

Batuhan Bartum - DAÜ Hukuk Fakültesi 2016 - 2017 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezunu

TOLES’i tercih etme sebebim günümüzde birçok hukukçu arasından sıyrılıp, bunu kendimize bir avantaj olarak çevirmemiz. Sınava girmekteki amacım ise rakiplerimden, meslektaşlarımdan bir farkındalık yaratarak kendimi kişisel olarak daha iyi yerlerde görmek. Gelecekte TOLES Sertifikası’nın bana sağlayacağı yararlar sayesinde yurtdışında avukatlık yapabilmeyi hedefliyorum. DAÜ’nün KKTC’de bu sertifikayı veren tek akredite kurum olması bence bir hukukçu için çok önemli. DAÜ bu belgeyi ve eğitimi öğrencilerine ücretsiz olarak sunuyor, bu da bizlere büyük bir avantaj sağlıyor. TOLES Sertifikası’nın, yurtdışında veya Türkiye’deki uluslararası şirketlerde çalışmayı hedefleyen meslektaşlarım için çok büyük bir artı sağlayacağını düşünüyorum.