Dijital Dönüşüm KKTC’de belediye hizmetlerine de yansımaya başladı. Şeffaf ve etkili hizmet anlayışına özel önem veren Lapta Belediyesi Kuzey Kıbrıs Turkcell’le iş birliğine giderek internet kotası kullanmadan sesli, görüntülü iletişim kurabilmenin tek adresi “BiP” uygulamasını başlattı. Ülkede bir ilk olan uygulama ile halk Lapta Belediyesi ile dijital platformda bir araya gelmiş olacak. Kullanıcı sayısı 100 bini aşan, basit, kolay ve ücretsiz erişebilmenin mümkün olduğu Kuzey Kıbrıs Turkcell’in dijital platformu BiP uygulamasını kullananlar artık Lapta Belediyesi ile anında iletişim kurabilecek.

BiP üzerinden açılan platformla Lapta Belediye hizmetlerine ilişkin duyurular, belediyenin hizmet alanlarına ilişkin bilgiler, belediye hizmetlerinden beklentiler, dilek, şikâyet ve öneriler “BiP” kanalı üzerinden Belediye Başkanlığı’na ulaştırılabilecek.

Lapta Belediyesi ile hızlı iletişim kurmak isteyen herkesin hızlı, etkili ve ücretsiz yararlanabileceği dijital platform belediye ile halk arasında bir iletişim köprüsü olacak. Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Lapta Belediyesi iş birliği çerçevesinde oluşturulan 0539 102 55 55 numaralı BiP Hizmet Hattı kesintisiz (7/24) çalışarak halkın belediye ile etkili iletişim kurabilmesini sağlayacak. 

Lapta Belediye sınırları içinde ikamet edenler ve belediye çalışanları genelde belediye ile sağlıklı iletişim kurmak isteyen herkesin hızlı, etkili ve ücretsiz yararlanabileceği dijital platform belediyelerle halk arasında bir iletişim köprüsü olacak.

Lapta Belediyesi çalışanları da BİP ile iletişim kuracak

Lapta belediyesi Hizmet Hattı yanı sıra tüm çalışanları kendi aralarında iletişimi de BİP ile sağlayacak. Üstelik Kuzey Kıbrıs Turkcell müşterileri BİP kullanırken  internet kotalarından harcanmayacak daha hızlı iletişim kurabilecekler.

Lapta Belediyesi Başkanı Mustafa Aktuğ: “Lapta Belediyesi olarak bölge halkının önerilerini taleplerini dinlemek ve imkânlar çerçevesinde gerçekleştirmek en büyük çabamız. Bu bağlamda bu teknolojik işbirliği halka daha hızlı ulaşmak, iletişim içinde olmak için atılmış önemli bir adım. Belediye olarak Kuzey Kıbrıs Turkcell ile yapmış olduğumuz işbirliğinden dolayı çok memnunuz. “ dedi.

BiP Uygulaması Nedir?

BiP tüm sevdiklerinizle yeni nesil anlık mesajlaşma deneyimi yaşayabileceğiniz bir uygulamadır. Resimlerinizi, videolarınızı, ses kayıtlarınızı ve mesajlarınızı hiçbir yerde olmayan eğlenceli içerikle anında ve ücretsiz gönderebilirsiniz. BiP operatör fark etmeksizin herkesin kullanabildiği bir anlık mesajlaşma uygulamasıdır.

BiP'ten Her Yönü Arama (Out Call) özelliği sayesinde tüm Kuzey Kıbrıs Turkcell müşterileri, karşı tarafta BiP uygulaması olmasa bile arama yapabilir. Ayrıca, BiP Her Yönü Arama özelliği sayesinde, BiP uygulaması üzerinden diğer GSM operatörleri ve sabit telefonlar aranabilir.