“Ortalama yüzde 20” olarak açıklanan 4 Kasım 2011 tarihli elektrik zammının, hanelere yansımasının ortalama yüzde 30 olduğu ortaya çıktı. Tüketim ücretlerinin eski ve yeni fiyatları hanelerde yüzde 25.71 ile yüzde 36.8 arasında değişiyor. Hane başına ortalama kilovat saat (kWs) tüketimi 450 kWs olarak hesaplanırken, yeni tip apartman daireleri ve villa tipi hanelerde bu rakam 500 kWs’nin üzerine çıkıyor. Son zam kararının ardından 501 kWs ile 750 kWs arasında tüketim yapan bir ailenin elektrik faturası yüzde 36.84 daha pahalı olacak.

Elektrik Kurumu’na yakın kaynaklardan derlenen bilgilere göre, hane başına tüketim ortalaması 450 kWs olarak hesaplansa da son dönemlerdeki yeni binalarda bu rakamın ortalaması 500 kWs’nin üzerinde. 02 konut tarifesinde, 250 kWs ile 500 kWs arasında tüketim yapan bir haneden kWs başına yeni tarife ile birlikte 0.44 kuruş alınacak. 4 Kasım öncesi aynı tarife kWs başına 0.35 kuruştu. Bu tarifeye yapılan zam miktarı yüzde 25.7. Bir konutun ortalama elektrik tüketim miktarı 450 kWs olarak hesaplandığı zaman, 4 Kasım öncesine kadar 171 TL ödeyen bir hane sahibi, yeni zam ile birlikte 220 TL ödeyecek.

 

 HURMA FESTİVALİ

Festivallerin ardı arkası kesilmiyor bir festivaldir gidiyor kış geldi festivaller bitti derken Lefke Hurma festivali başladı. Bizim festivallere karşı alerjimiz yok elbette, ama her etkinliğin de bir kuralı olması lazım her isteyen bilmem ne festivali deyip işi panayıra çevirmemeli. Her neyse Lefke’deki festival Lefke’nin adına yaraşır bir festival oldu.

Lefke Hurma ağaçları ile meşhur Hurma ağacının da meyve verdiği bir dönemde Lefke’liler bunu fırsat bildi ve Hurma festivali gerçekleştirdiler. Lefke’deki tarihi Bandabuliya’da gerçekleşen Festival’de gözler yine Başbakan İrsen Küçük’ü aradı geçen defa hatırlayacağınız gibi başbakan yine yoktu acaba neden yoktu? diye Garga’larımız yine merak ettiler. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Hurma Festivalinde geçen sene olduğu gibi bu sene de vardı. Sizin anlayacağınız başbakan neden Hurma festivaline gitmiyor? diye merak edenler var bizde bu meraklarını belki gideririz düşüncesi ile bir cevap alırız da onlar da rahatlarlar diye yazdık! Ha bu arada festivalin yapıldığı tarihi Bandabuliya da keşke yağmurdan dolayı akıtmasaydı daha iyi olurdu. Bu arada AB’ye inanmayanların AB’den destek alıp Bandabuliyayı tamir etmelerini beklemek de bakalım kaç tane daha Hurma festivaline daha tanıklık edeceğiz.

 

UBP GRUP TOPLANTISI YAPTI

UBP’nin dün Başbakanlıkta grup toplantısı vardı. Bu toplantıda Mimoza Otel ve Kıbrıs Türk Petrolleri (K.PET) konuşuldu. 14 Kasım’da ihalesi sona erecek olan K.Pet, toplantıda ağırlıklı konu idi. Gelen bilgilere göre; UBP’liler ihale ile ilgili sonuç açıklanmadan bir grup toplantısı daha yapacaklar. Dünkü toplantıda Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst ve Dış İşleri Bakanı Hüseyin Özgürgün yoktu. Dürüst; Güzelyurt’ta AKP Ordu İl Başkanı ve konuklarına yemek verdi. Özgürgün ise ralli de start vereceği için yoktu.

 

GARGA’YA MEKTUP VAR

Harun bey,
benim eşimde 7 göbek Kıbrıslı ve her sene yazları Kıbrısta geçiren biri olarak gerek güneyi gereksede kuzeyi yılardır gözlemliyor ve her iki tarafın sorunlarınıda gayet iyi bildiğimi belirtmek istiyorum lakin paylaşmak istediğim konu Kuzeydeki kişiliksiz siyasi palyaçoların artık adalıları tatmin etmediğidir.



Bakın ben Ankarada yaşiyorum , 34 yaşında aktif siyasetle uğraşan biriyim ve bu yaşıma kadar T.C Cumhurbaşkanlarından tutun Başbakanlarına kadar birçokları benim aile dostlarım 'amca' diyebilecegim kadar yakınlarımdır.Yani siyasi havayı ve toplum taleplerini önceden tahmin etme ve degerlendirme konularında bu işin ehlilerinden birçok şey öğrendim.



Şimdi Kuzey Kıbrıstaki yerel adalıları tahlil etmek gerekirse aslında onlar gelecekten hiçbir umudu kalmamış adeta TC'nin yıllardır süregelen rezil siyasi politikalarına alet olmuş ve kullanıldıklarının çok iyi farkında olan ama bunun yanındada bu sefil durumdan kurtulmak için kıllarını bile kıpırdatmayan adeta yeni bir peygamber veya bir sihirli degnegin dokunup kendilerini bu karamsarlıktan kurtaracagını zanneden , ÇÖZÜMSÜZLÜKTEN HEM YAKINAN HEMDE BU DURUMU BENİMSEYEN,YANİ ASLINDA NE İSTEDİĞİNİ BİLE BİLEMEYEN BİR HALK TİPİ VARDIR ORADA.



Düşünsenize yıllardır sanki adada başka siyasi kalmamış gibi nerede uzlaşmaş,nerede antipatik,nerede adanın yüzkarası bir adam varsa siyaset yapmaya çalışıp adadaki halka adeta pessimism ve çözümsüzlük enjekte ediyor ve bunuda güneydeki halkı kullanarak yapıyor.



Bakın ben size birşey söyliyeyim.Ben yazları her allahın günü güneydeyim gerek işim gereksede tatil amaçlı o tarafta daha çok zaman geçiriyorum,biliyormusunuzki benim TC'li olduğumu öğrenince insanlar bana çok daha fazla olumlu ilgi ve alaka gösteriyorlar yani düşmanlık müşmanlık hikaye önemli olan nitelikli bir şekilde onlarla masaya oturunca gerekli saygıyı ve alakayı fazlası ile gösteriyorlar hemde kendilerini tanımayan bir ülkenin vatandaşına yani bana.


Şimdi o halde nedir bu iki kesimin yakınlaşmasını engelleyen güç ??

BATAKLIKTAN VE ÇÖZÜMSÜZLÜKTEN BESLENEN MEVCUT KUZEYLİ 'SANAL SİYASİLER'İN İSTİNASIZ TÜMÜ VE BUNDAN BESLENEN KUZEYİN ÖNDE GELEN ' KUKLA İŞADAMLARI' , BUNLAR EGER ÇÖZÜMSÜZLÜK VAR İSE HAYATLARINI EN LÜKS EN HOYRAT BİR ŞEKİLDE DİGER MASUM ADALILARIN ENDİŞELERİ ÜZERİNDEN YAŞARLAR AMA EGER ÇÖZÜM OLURSA REKABET BAŞLAYACAGI İÇİN O KENDİNİ İŞ ADAMI ZANNEDEN ZİBİDİLER ORDUSU(MESEL ÇANGAR DENEN SAHTEKAR) VE KUKLA SİYASİLER TÜM KONUMLARINI KAYBEDECEKLER İŞTE BUNUN İÇİN KUZEYİN YAKASI BİRTÜRLÜ DÜZELMİYOR,DÜZELMEMESİ İÇİN HERŞEY YAPILIYOR.

Ada adeta bir cehalet gemisine dönüştürüldü,kıbrısın yerel iyilik dolu insanları TC'den adaya nüfüs kağıtlrı ile gelen aşagılık , iğrenc, niteliksiz demografili insan görünümlü yaratıklar ile doldu,bizler Türkiyede bile bunlara sıcak bakmayız kaldıki orası Türkiyenin bir mandası değil başka bir ülke değilmi , nasıl olurda sinersiniz bunların yanında.Adamlar ahır gibi evlerde 45 kişi kalıyorlar hemde lefkoşanın en tarihi en güzel plması gereken evlerde-surlar içinde bu ne hoyratlık bu ne vurdumduymazlık,bunlara OY UĞRUNA göz yuman TC'nin kuklası siyasiler inanın herşeye göz yumarlar; HERŞEYE..

Harun bey bakın bu işler öyle uzaktan bakmakla , hergün yazmakla falan olmaz ADANIN KUZEYİNDE YEPYENİ YUZLERLE YEPYENİ DEMOGRAFILERLE YEPYENİ ,GENCECİK DÜNYADAN HABERDAR yerel adalılardan oluşan BİR SİYASİ OLUŞUM ŞART,Tabi bunun sonunun bir masturbasyon olmaması için bu işin lideri uluslararasında adı duyulmuş,belli bir lobisi olan ,özellikle ABD ve İsrail lobisini etkileyebilecek güçte biri olmalıki ARTIK ADANIN KUZEYİ KENDİ SESİNİ YILLARDIR BİR TABU OLARAK GÖRDÜĞÜ , KENDİNİ BU BATAKLIKTA YAŞAMAYA MAHKUM EDEN TC'SİZ DUYURABİLSİN.

YANİ ADANIN KUZEYİ ARTIK TC'NİN ARKASINA SAKLANMAYACAK,COCUK ROLUNDEN ÇIKACAK,İLLAKİ BİR YERDE DURMAK İSTİYORSA TC'NİN YANINDA DURACAK ARKASINDA DEĞİL, BU ADA İÇİN ÇOK DAHA KİŞİLİKLİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR İLİŞKİDİ

Bu yeni oluşum süreci hiçte zor değil doğru insanlarla 2 aylık bir süre içinde radikal bir çalışma ile bu adanın geçmiş 50 yılı kurtulabilir AMA ÖNCE İNANACAKSINIZ BELLİ KONFORLARINIZDAN TAVİZLER VERECEKSİNİZ AMA SONRASI UMMADIĞINIZ KADAR AYDINLIK OLACAK VE BEN BU YENİ SİYASİ OLUŞUMUN KURUCULARININ BAŞINDA SİZ VE SİZİN GİBİ GERÇEK VE MEDENİ VATANSEVERLERİ,ADALILARI GÖRMEK İSTERİM HARUN BEY , ARTIK BAŞLAYALIM

ASİL VE YÜCE KIBRIS HALKININ HAK ETTİĞİ NİTELİKLERDE YÖNETİLME VAKTİ GELMİŞTİR BUNU GECİKTİRMEYELİM,KENDİMİZ İÇİN DEĞİL UFAK YAVRULARIMIZ GELECEK NESİLLERİMİZİN, GERÇEK ADALILARIN SÜREKLİLİĞİ VE EGEMENLİĞİ İÇİN DAHA FAZLA KAYBEDECEK ZAMANIMIZ YOK


Saygılarımla

Ankara’dan bir Kıbrıs’lı