Teknoloji ve moda içiçe geçmez, ikisi birbirinden çok ayrı şeyler diye düşünenler, işte size çok ilginç bir ürün. Flaş ve kirpik (flash+eyelashes) kelimelerinin birleşiminden oluşan takma kirpik F.Lashes, üzerindeki LED lambalar ile dikkat çekiyor. Tabi sizin de en az kirpikleriniz kadar dikkat çekmenizi sağlayacağı garanti.

Takma LED kirpiklerin üç ışık modu var, birincisinde siz kafanızı ne tarafa çevirir veya yatırırsanız o tarafa doğru ışıklar yanıyor. Disko modunda kafanızı salladıkça yanıp sönüyorlar. Üçüncü mod ise pırıltı modu, aralıklı ve karışık şekilde yanıp sönerek kirpikleriniz parlıyormuş görüntüsü veriyor.

F.Lashes'ın tasarımcılarından Tien Pham bu aksesuarın normal takma kirpik yapıştırıcısı ile uygulandığını belirtiyor. Tek teknik ayrıntı olarak kontrol parçasını kafanızın arkasına, saçınıza toka ile tutturmanız ve görünmeyecek kadar ince kablolar ile iki taraftan kirpiklere bağlamanız gerekiyor. LED lambalar minik bir Arduino kontrol devresi ve 3.3 voltluk bir saat pili ile çalışmakta. Pil yaklaşık 4 saat kadar aydınlatma veriyor, ayrıca LED lambaların ısınıp gözünüzü rahatsız etmediği bilgisi de verilmiş.

Bu LED kirpikler Temmuz ayında düzenlenecek bir Kickstarter bağış kampanyası ile önsiparişe açılacakmış. Piyasaya çıktığında tek renk değil, pembe kırmızı, beyaz, sarı, yeşil, mavi ve lacivert renklerde alınabilecek.