Dolar/TL küresel piyasalarda artan dolar talebinin etkisiyle 2,8532'ye kadar yükseldi.

Analistler, uluslararası piyasada dolar endeksinin dün Ağustos 2015'ten beri gördüğü en düşük seviyeye gerilemesinin ardından tepki alımları ile yükselişe geçtiğini, bunun da özellikle gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında değer kaybetmesine neden olduğunu dile getiriyor.

Piyasaların bir süredir yakından izlediği Merkez Bankası başkanlığı ataması konusunda belirsizliğin ortadan kalkmasının yarattığı iyimserlik bono piyasasında faiz indirimlerinin devam edeceği beklentisiyle sürerken kurda küresel piyasalar izlenmeye devam ediliyor.

ERDEM BAŞÇI'NIN GÖREV SÜRESİ 19 NİSAN'DA SONA ERİYOR

Görev süresi 19 Nisan'da dolacak Merkez Bankası (MB) Başkanı Erdem Başçı'nın yerine mevcut durumda MB Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Murat Çetinkaya'nın atanmasına ilişkin kararname dün Bakanlar Kurulu toplantısında imzalandı.

MB Başkanı Erdem Başçı dahil yedi üyeden oluşan Para Politikası Kurulu'ndaki üyelerden beşinin beş yıllık görev süresinin bu yıl içinde dolacak olması nedeniyle, yeni dönemde göreve kimin geleceği piyasalar tarafından yakından izleniyordu.

FAİZ KARARI 20 NİSAN'DA

Para Politikası Kurulu faiz kararı ise 20 Nisan'da açıklanacak.

MB ataması haberi öncesi 2,85 civarında işlem gören dolar/TL dün günü 2,84'ün hemen altında tamamladı.