Merkez Bankası'nın 500 milyon dolarlık Döviz depo ihalesine 1.28 milyar dolar teklif gelmesi ve Başbakan Yıldırım'ın OHAL'in devam edeceğini açıklamasının ardından dolar yükselişe geçti. 

Güne 3.8330'den başlayan dolar/TL, daha sonra 3.8077'ye kadar gerileyip yüzde 0.8 artışla 3,8606'ya kadar yükseldi.

İstanbul serbest piyasada 4,1250 liradan haftaya başlayan Euro ise 4.1425 seviyesinde işlem görüyor.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 3,8620 lira, Euronun satış fiyatı ise 4,1120 lira olmuştu.

Mahfi Eğilmez: Faizin de, kurun da birlikte arttığı dünyadaki tek ülkeyiz!

Merkez Bankası'nın, bugün açtığı 500 milyon dolarlık bir hafta vadeli TL depo karşılığı döviz depo ihalesinde gerçekleşen tutar, 500 milyon dolar olurken, ihaleye 1 milyar 275 milyon dolarlık teklif geldi.
 
İhalede faiz oranı dolar için yüzde 0,75, TL için yüzde 11 olarak ilan edilmişti.

"Döviz depo ihalesine talepler 2 katın üzerine gelince fayda etmiyor"

BloombergHT'de yer alan habere göre Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan "Bugün Merkez Bankası'nın açmış olduğu 500 milyon USD’lik Döviz depo ihalesinde, TRY faizi %11’e yükseltilerek geç likidite penceresi seviyesine getirildi. Buna rağmen, Döviz depo ihalesine iki katından fazla, 1,28 milyar USD teklif geldi. Merkez; TRY faizini yukarıya çekiyor, ancak Döviz depo ihalesine talepler 2 katın üzerinde gelince fayda etmiyor" yorumunu yaptı. 

Erkan 3,86 üzerinde kalıcılık sağlayacak bir kur hareketinde muhtemelen rekor seviyelerin yenileneceğini belirtti. 

Radarda FICH var

Bugün yurt içinde kurun hareketinde etkili olabilecek önemli bir veri akışı bulunmuyor, Merkez Bankası'nın adımları ve siyasi gelişmeler takip edilecek. ABD'de ise PMI Hizmet Endeksi ve yeni konut satış verileri izlenecek. 

Kredi derecelendirme kurulu Fitch'in yarın Türkiye'nin not değerlendirmesini açıklaması bekleniyor. Olası bir not indiriminin TL varlıklar üzerinde negatif etki yapacağı belirtiliyor.

Fitch, Ağustos ayında Türkiye'nin "BBB-" ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunan kredi notunu teyit etmiş, not görünümünü ise 15 Temmuz'da darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar nedeniyle "durağan"dan "negatif"e çevirmişti.