Teoman Turan

Günü birlik gezi için geldiği Kuzey Kıbrıs’ta hırsızlık yapıp Güney Kıbrıs’a dönen zanlı Rum uyruklu Augiotis Agustos önceki gün tekrar ülkeye giriş yaparken yakalandı.

Zanlının Girne’de bir gözlükçüden 10 bin TL değerinde altından yapılmış gözlük çaldığı belirtildi. Hakkında soruşturma başlatılan zanlı dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Zanlı hakkındaki soruşturmayı yürüten polis, zanlının 12 Ağustos tarihinde Girne’de faaliyet gösteren Mert Optik isimli işyerinden 10 bin TL değerinde altından yapılmış güneş gözlüğü çaldığını söyledi.

KUZEYE GEÇERKEN YAKALANDI

Polis, şikâyet üzerine başlatılan soruşturmada kamera kayıtlarının incelendiğini ve zanlının bu şekilde tespit edildiğini belirtti. Zanlının kimliğinin belirlenmesinin ardından aranan şahıs ilan edildiğini kaydeden polis, zanlının önceki gün kara giriş kapısından ülkeye giriş yaparken tespit edilerek gözaltına alındığını söyledi.

ÇALINAN GÖZLÜK ORTADA YOK

Zanlı hakkında hırsızlık suçundan dolayı soruşturma başlatıldığını, çalınan gözlüğün henüz bulunmadığını belirten polis, zanlının bir gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme zanlı hakkında bir gün tutukluluk emri verdi.