KTAMS, SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN 14 MART TIP BAYRAMINI KUTLADI

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası  (KTAMS), sağlık emekçilerinin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

14 Mart nedeniyle yazılı açıklama yapan KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan, sağlıklı toplumun en önemli unsurlarından birinin kaliteli sağlık hizmeti olduğunu vurgulayarak, şunları belirtti:

“Kaliteli sağlık hizmeti sunulmasında en önemli unsur olan doktorlarımız tüm olumsuzluklara ve yetersiz fiziki koşullara rağmen fedakarca hizmet vermeye çalışıyor. Etkin ve kaliteli sağlık hizmeti için doktorlarımızın yaptığı işin önemiyle orantılı şekilde hak ettikleri yerde olabilmeleri için KTAMS olarak her zaman yanlarındayız. Bunu vurgular, 14 Mart Tıp Bayramlarını kutlarız.”

* * *

14 MART TIP BAYRAMI.. SAVAŞAN: “HASTA HAKLARI VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI YASALLAŞMALI”

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan, Genel Sağlık Sigortası ile Hasta Hakları Yasası’nın bir an önce geçirilmesinin önemini vurguladı. 

Savaşan 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, sağlık hizmetlerinin kesintisiz, etkin ve kaliteli bir şekilde ülke insanına ulaştırılmasında en önemli sorumluluğun devlete, görevin ise hekimler ile sağlık çalışanlarına düştüğünü ifade etti.

Sağlık sisteminin yıllardır kronikleşmiş sorunları nedeniyle ülke insanının, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının büyük sorunlar yaşadığını belirten Savaşan, şöyle devam etti:

“İnsanımız, sorumluluğunu yerine getiren bir devletin yanı sıra, iyi eğitim almış, en iyi çalışma şartlarında hizmet üreten, ürettiği hizmetlerden memnun olarak, hastalarına saygı gösteren ve yarınlara umutla bakabilen hekimler ile sağlık çalışanlarını görmek istiyor.”

Savaşan, mesajının sonunda “Doktorluğu, halkçılığı, mücadele azmi ve özverisiyle yüreklerimizde farklı ve silinemez bir yere sahip öncü Lider’imiz Dr. Fazıl Küçük’ün doğduğu bu günü minnetle yâd ederim” ifadelerini kullandı.

* * *