Yeni Bakış'tan Gamze Pir Baykur'un haberine göre, Mağusa’da, 13 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile yakalanan ve uyuşturucu satıcısı olduğuna inanılan zanlı Abdelwahed Kemal Akwairi dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde ithali” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı Akwairi tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Güney’den 42 gr olarak ithal etti

Meselenin tahkikat memuru Hasan Selvili, 28 Haziran tarihinde alınan bir bilgide zanlı Abdelwahed Kemal Akwairi’nin tasarrufunda kanunsuz uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini söyledi. Aynı gün zanlının kalmakta olduğu evin önüne gidildiğinde zanlının evinin önünde tespit edildiğini belirten Selvili, üzerinde yapılan aramada cebinde 1 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı. Selvili, akabinde zanlının evinde yapılan aramada ise toplam 12 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile içerisinde uyuşturucu kalıntısı olduğuna inanılan 2 adet öğütücü ve uyuşturucu satışından temin edildiğine inanılan 3 bin 450 TL ile 50 Stg para bulunduğunu açıkladı. Zanlının gönüllü ifade verdiğini de belirten Selvili, ifadesinde konu uyuşturucu maddeleri 42 gr olarak Güney Kıbrıs’tan ithal ettiğini itiraf ettiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını ifade eden Selvili, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminata bağlandı

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Abdelwahed Kemal Akwairi’nin kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 15 bin TL nakdi teminat ödemesine ve haftada 5 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.