Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, Lefkoşa’da Şubat ayında bir evde yapılan operasyonda 8 gram Kokain, 3 gram Bonzai, 1 gram Hint keneviri türü uyuşturucu madde ve 50 adet 9 ve 7.65 milimetre çapında canlı mermi ile suçüstü yakalanan Sercan Maypa hakkındaki kararını dün açıkladı. Mahkeme “Uyuşturucu ithal” suçundan tutuksuz yargılanan sanık Sercan Maypa’yı 18 ay hapislik cezasına mahkûm etti. Ömer Güran başkanlığında, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararını Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı okudu.

“Uyuşturucu suçu toplumu endişeye sürüklüyor”

Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanıklara ceza takdir ederken suçun işleniş şekli, sanığın  kişisel durumunun dikkate alındığını, sanık Sercan Maypa’nın  işlemiş olduğu “Uyuşturucu ithal” suçunun  oldukça ciddi ve toplumu endişeye sürükleyen suçlar olduğunu kaydetti.  Esendağlı, bu tür suçların yaygınlaşarak, gün geçtikçe artmakta olup kamu vicdanını rahatsız edici boyuta geldiğini vurguladı. 

Sağlayıcı özelliği var

İthal edilen uyuşturucu miktarına ve evde bulunan 50 adet mermiye dikkati çeken Melek Esendağlı, bu maddenin kullanıcılar için sağlayıcı özelliği taşıdığına işaret etti. Esendağlı, Sercan Maypa’nın benzer sabıkası olmadığını, anımsattı.

“En adil olan hürriyetini bağlayıcı ceza”

Lefkoşa Ağır Ceza’da Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı tarafından okunan kararda sanığın yeniden topluma kazandırılması için en adil ve en uygun olanının hürriyetini bağlayıcı ceza olduğunu söyledi. Esendağlı, mahkeme heyeti Sercan Maypa’yı 18 ay hapis cezasına mahkûm ettiğini duyurdu.