Gamze Pir Baykur

Mağusa’da ailesi ile birlikte Palm Beach bölgesindeki belediye plajına giden 10 yaşındaki küçük kızın denizde yüzdüğü sırada kalçalarını sıkan ve cinsel organına dokunan zanlı Erdoğan Altıokka, dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Çocuğa cinsel istismar”, “Cinsel saldırı” ve “Sarhoşluk” suçlarıyla ilgili olarak dün mahkemeye çıkarılan zanlı Altıokka, davaları görüşülünceye değin 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Yüzde 233 promil alkol etkisi altındaydı…

Meselenin tahkikat memuru Polis  Çavuşu Melis Tahsiner, zanlı Erdoğan Altıokka’nın 9 Haziran tarihinde Palm Beach bölgesinde bulunan belediye plajında yüzen 10 yaşındaki kızın kalçalarını ve cinsel organını okşadığını açıkladı. Polise yapılan şikayet üzerine olay yerine gidildiğini belirten Tahsiner, yapılan alkol kontrolünde zanlının yüzde 293 promil alkol etkisi altında olduğunun tespit edildiğini söyledi. Tahsiner, zanlı Altıokka’nın çalışma ön izni ile KKTC’de bulunduğunu ancak çalışma ön izni çıkaran şirketin zanlı ile olan anlaşmasını iptal ettiğini belirterek, zanlının KKTC’de yasal statüsü ve sosyal bağının bulunmadığını açıkladı.

Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Tahsiner, zanlının serbest kalmasını halinde yasa dışı yollardan yurt dışına kaçma ihtimali bulunduğunu ifade ederek, zanlının davaları görüşülünceye değin 3 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderilmesini talep etti.

Tutuklu yargılanacak…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Erdoğan Altıokka’nın davaları mahkemece görüşülünceye değin 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.