Dernekten verilen bilgiye göre, Büyükkonuk Pine Wiev’de iki gün süren çalıştayda ‘Günümüz gençliğinin sorunları ve madde bağımlılığıyla mücadele’, ‘eğitim sistemindeki eksiklikler ve gençliğe yansımaları ’ ve ‘Kıbrıs sorunun gençler üzerindeki etkileri’ konuları ele alındı.

 Dernek Başkanı Latif Akça, konuşmasında, çalıştayın, günümüz gençliğinin sorunlarının çözümüne ufacık da olsa bir katkı sunacağına inandığını, özellikle de madde bağımlığı konusunda gençlerin bir şekilde tuzağa düşürüldüğünü ve hayattan koparıldığını belirtti. Akça, “Toplum olarak hepimiz bu konuda üzerimize düşenin fazlasını yapmak zorundayız” dedi. 

Geleceğe sahip çıkılması gerektiğini belirten Akça, “Özellikle bu mücadelenin en önemli kısmı milli eğitime ve Kıbrıs Türk Halkını oluşturan bireyleri yetiştiren, onların geleceğine yön veren, hakları hiçbir zaman ve hiçbir şekilde ödenemeyecek değerli öğretmenlerimize düşmektedir. Unutulmamalıdır ki;   Ecdadını tanımayan, geçmişini bilmeyen, geleceğine yön veremez” diye konuştu.

Çalıştayın, günümüz gençliğinin sorunlarına mutlaka ışık tutacağını söyleyen Akça, “Sevgili gençler, nereden gelip nereye gideceğimizin farkında olmalıyız. İmanımız güç, haysiyetimiz kudret, ülkülerimiz kuvvet, bağımsızlığımız şah damarımız olmalıdır” dedi.