Lefkoşa-Lefke arasında otobüsle uyuşturucu transferi gerçekleştirdiği bilgisi üzerine harekete geçen narkotik ekipleri, başarılı bir operasyon sonucu 2 kişiyi yakaladı.

Polis, Lefkoşa’dan Lefke’ye paket içerisinde uyuşturucu gönderen Mustafa Yastıbaş ve Hasan Aydın’ı gözaltına aldı. Zanlılar dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmada iddiaları aktaran polis, 29 Ekim tarihinde saat 08.00 sıralarında Lefke’de bulunan bir otobüs şirketine ait ofise, Lefkoşa’dan şüpheli bir paket geldiği bilgisi aldıklarını, polis ekiplerinin ofis civarında pusuya yattıklarını söyledi. 

3 gün tutuklu kalacaklar…

Polis, aynı gün işyerine gelen zanlı Mustafa Yastıbaş’ın gönderilen paketi almaya geldiğini ifade ederek, polisin devreye girdiğini, pakete el koyduğunu ve zanlı huzurunda açtığını ifade etti. Polis, paket içerisinden yarım gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde çıktığını, zanlıdan yapılan sorguda paketi kendisine Hasan Aydın’ın gönderdiğini itiraf ettiğini söyledi. Polis, zanlı Aydın’ın da gözaltına alındığını belirterek her iki zanlı hakkında soruşturma başlatıldığını, zanlı Aydın’ın uyuşturucu maddeyi kimden aldığının araştırıldığını belirterek zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk emri verdi.