Cumhurbaşkanlığı sponsorluğunda Alagadi Kaplumbağaları Koruma Projesi merkezinde yer alan etkinliğe  Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti üyeleri ile bazı çevre örgütleri ve vatandalar katıldı.

Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti  Başkanı Kutlay  Keço, Alagadi’nin Özel Çevre Koruma Alanı ilan edilme süreci hakkında bilgi vererek, alagadi’nin Kuzey Kıbrıs’ın diğer bölgelerinde özel çevre koruma bölgelerinin oluşturulmasına öncülük ettiğini söyledi.

Kaplumbağaları Koruma Projesi Sorumlusu Robin Snape ise 20 yıllık çalışma ile Alagadiye yumurta bırakan deniz kaplumbağası sayısında büyük artış yaşandığını belirterek, gönüllülük esasıyla yürütülen çalışmalara her geçen gün artan bir katılım olduğunu vurguladı.

Yeşil Barış Hareketi başkanı Doğan Sahir ise Alagadi ile başlayan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti geneline yayılan Özel çevre koruma alanlarının sadece Deniz Kaplumbağaları için değil bu bölgelerdeki doğal yaşamın devamlılığı açısından önem taşıdığını söyledi.

Kıbrıs Türk Biyologlar Doğayı Araştırma ve Koruma Derneği adına söz alan Biyolog Tuğberk Emirzade ise ülke genelindeki doğal yaşam alanlarının gün geçtikçe azaldığına işaret ederek, çevreye verilen zararın durdurulmasını istedi.

Etkinlikte daha sonra katılımcılar tarafından denize 200 yavru kaplumbağa bırakıldı.