2003 yılından itibaren her sene üzerine koyarak ilerleyen, son model binaları KKTC’ye kazandıran ve satış sonrası müşteri memnuniyeti ile öne çıkan Northernland Construction’un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Onur Bozkurt, başarının sırrını anlattı.

"Emlak piyasasında Mağusa ön plana çıkıyor"

Northernland Construction Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Onur Bozkurt, ülkemizde hızla ilerleyen emlak sektöründe Mağusa’nın yavaş yavaş ön plana çıktığını söyledi. Bunun sebebinin ise Emlak piyasasının Girne’de çok yüksek olması, ülkedeki en büyük üniversitesinin Mağusa’da olması ve özel sektörü güçlü olması nedeniyle yatırımcıların artık Mağusa’ya yöneldiğini belirtti. Yatırımcıların daha pahalı aldıkları mallar da kira bedellerinin ve yatırımların Mağusa’da daha cazip geldiğini aktaran Bozkurt, Mağusa’yı İstanbul ve Girne ile kıyasladıkları zaman, kendilerinin yaptığı binaların geri dönüşünün, İstanbul’da 20-25 yıl, Girne’de 18 yıl, Mağusa’da ise 10-12 yılı bulduğu için yatırımcıların Mağusa’yı tercih ettiğini belirtti.

“Ada genelinde en kaliteli binaları yaptığımıza inanıyorum”

Northernland Construction’u 2003 yılında kurdukları zaman en büyük özelliklerinin insanlara ve yatırımcılara zamanın da koçanlarını devrettiklerini ve güvenlerini kazandıklarını belirten Onur Bozkurt, bunun kendileri için en büyük avantaj olduğunu söyledi. Ada genelinde en kaliteli binaları yaptıklarına inanan Bozkurt, yatırımcıların tercihi ve bakım-onarım hizmetlerini göz önünde bulundurdukların da burada çocuğu olan ailelere, park yerleri, kamera sistemleri, kartlı asansörler ve bunun gibi daha birçok hizmeti veren binalar yaptıkları için daha cazip hale geldiklerini belirtti. Bozkurt, satış sonrası hizmetlerin de müşterinin memnun olduğu için bunların kiraya ve malın değerine de yansıdığını söyledi. Bozkurt, örnek olarak 3 yatak odalı bir binanın 10 yılda bir değer kazanmadığını fakat kendi yaptıkları binaların her zaman üzerine değer kattığını, bunun da bakım sonrası hizmetlerinden kaynaklandığını söyledi.

“Stratejik konum da bizim için çok önemlidir”

Stratejik konumun da kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Onur Bozkurt, Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne yakın olan bölgelerin değer kaybetmediğini, kendilerinin bütün arazileri öğrencilerin ve ailelerin tercih ettiği en iyi konumlarda yapılandırdıklarını söyledi. Residance binalarında herşeyin mevcut olduğunu belirten Onur Bozkurt, insanlara yüzme havuzundan, restaurantına, resepsiyon servisinden kamera sistemine ve güvenlik görevlisine kadar bir bina sunduklarını söyledi. Yaptıkları binaların asla değer kaybetmediğini söyleyen Bozkurt, buna örnek olarak, Alasya Park’ı gösterebileceğini, Alasya Park’ın 2009 yılında 49.000 Sterlin’e satışı çıktığını şu an ise bu fiyatın 59.000’e çıktığını, şu an için piyasa da değer kaybetmeyip üzerine 25-30.000 Sterlin koyan tek proje olduğunu, bu değerin diğer projelerinde de devam ettiğini, topraktan alan müşterinin her zaman kazandığını söyledi.

“Biz kendi kendimizle rekabet ediyoruz”

Onur Bozkurt, Via Park projelerinin özellikleri ile örnek bir proje olduğu için satışının da çok hızlı olduğunu, o yüzden 2020 yılında tamamlanacak olan “Premier” projesine başladıklarını belirtti. Premier projesinin 2020 yılında tamamlanacak olmasına rağmen 6 ay da satışların %50’sinin gerçekleştiğini bunun da Kıbrıs rekoru olduğunu belirten Bozkurt, Premier projesin de toplam 314 dairenin olduğunu ve şu an 160 dairenin satıldığını söyledi. Premier’in taleplilerinin günden güne arttığını söyleyen Bozkurt, herhangi bir firma ile rekabet içinde olmadıklarını, kendi kendileri ile rekabet ettiklerini söyledi.

“2018 yılında 2 tane dah yeni projemiz var”

2018 yılındaki ilk 6 ayda ki hedeflerini ilk 2 ayda tutturduklarını söyleyen Bozkurt, 2018 yılında 2 tane daha yeni projeye imza atacaklarını söyledi. Bu projelerin hem aileye hem de yatırımcıya yönelik olduğunu ve bu projeler üzerinde de çalışmaya başladıklarını söyledi. “Mağusa dışına çıkmayı düşündünüz mü?” sorusuna ise Bozkurt, Mağusa dışına çıkmayı düşündüklerini fakat kendilerinin Mağusalı olduğunu ve her zaman Mağusa’ya yatırım yapmayı düşündüklerini, o yüzden kendi evleri olan Mağusa’da kalmayı tercih ettiklerini belirtti.

“Biz de her bütçeye uygun projeler olduğu için dövizin yükselişi bizi etkilemedi”

“Dövizin yükselişi Northernland Construction’u etkiledi mi?” sorusuna ise Onur Bozkurt, kendilerinde her bütçeye uygun projeler olduğu için çok fazla etkilemediğini söyledi. Bozkurt, 39.000 Sterlin’e de 2+1 evlerinin olduğunu, 60.000 Sterlin’e de 2+1 evlerinin olduğunu, 95.000 Sterlin’ de villalarının olduğunu 120.000 Sterlin’e de 3+1 residance’larının olduğunu kısacası her bütçeye uygun projelerinin olduğunu söyledi. Örnek olarak Via Park’ta 55.000 Sterlin’e alınan bir evi daha sonra 85.000 Sterlin’e satanın olduğunu aktaran Bozkurt, satıcının bu şekilde kar ettiğini kendilerinin de bu konuda başarı sağladığını belirtti.

“Northernland Construction yaşam kalitesine önem veren bir firmadır”

Northernland Construction olarak yaşam kalitesine önem veren bir firma olduklarını anımsatan Onur Bozkurt,  satış sonrası hizmet veren ve her daireye yaşam kalitesine uygun standartlar da hizmet verdiklerini belirtti. Bozkurt, her daireye kapalı otopark alanları ve üst standartlar da asansör sistemleri sağladıklarını, bunların da müşterilerine kazandırdıkları artı değerlerin olduğunu belirtti. Tüm projelerinde Jenaratör sistemi ve kamera sisteminin mevcut olduğunu söyleyen Bozkurt, konut sahibi olmak isteyenler ile yatırımcıların hedef kitleleri olduğunu da belirtti.

“Yatırımcıların %30’u kadın müşterilerimizdir”

Müşteri portfolyosundan da bahseden Onur Bozkurt, yatırımcılarının %30’nun kadın yatırımcılar olduğunu, müşterilerinin ise %40’ının yerli, %30’unun Rus, %20’sinin Avrupa ve TC vatandaşı %10’unun ise Arap yatırımcılar olduğunu söyledi. Konum olarak Askeri bölgelerin ve Barış Gücü bölgesinin turizme kazandırılması gerektiğini düşünen Bozkurt, tarih şehri olarak bilinen Mağusa’nın en az 2-3 tane daha hotele ihtiyacı olduğunu, olması durumunda da ekonomiye inanılmaz katkı sağlayacağını söyledi.

“Mağusa halkına teşekkür ediyorum”

Northernland Construction olarak 2017 yılında satış rekorunu kırmalarının en büyük nedeni olarak Mağusa’yı gösteren Onur Bozkurt, Mağusalı müşterilerinin daha çoğunlukta olduğunu, Mağusa’nın ve Mağusalının kendilerine sahip çıktığını, kendilerinin de bugüne kadar tüm projelerini sosyal sorumluluk bilincin de hareket ederek Mağusa’ya yaptıklarını söyledi.

Satış rekorunu kırmalarını Mağusa sayesinde olduğunu yineleyen Onur Bozkurt, Northernland Construction olarak tüm Mağusa halkına teşekkür ettiğini, Mağusa halkı ile birlikte daha nice güzel projelerle buluşmak dileğinde olduğunu aktardı.