27 noktada elçilik, başkonsolosluk, temsilcilik barındıran KKTC, 2019’da bunun için 66 milyon TL’lik bütçe ayırdı. Kıbrıslı Türklerin gitmediği, noktalarda dahi yer alan temsilcilikler dikkat çekti.

2019 bütçesinin ayrıntılarını inceleyen Haber Kıbrıs, KKTC bütçesinden 66 milyon 218 bin Türk Lirası’nın yalnızca başkonsolosluk, temsilcilik ve Ankara Büyükelçiliği için harcanacağı sonucuna ulaştı.

Dünyada sadece Türkiye tarafından tanınan KKTC, Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul konsolosluğu varken, Gaziantep, Trabzon, Mersin gibi şehirlere milyonlarca ödeme yapacak.

Geçmişte, “torpil mekanizması” ve “adama göre iş” mantığı ile açılan birçok temsilcilik, herhangi bir siyasi ve stratejik önemi olmamasına rağmen, KKTC bütçesinden ev, maaş, araba giderleri için her yıl milyonlar çekiyor.

Ambargolar altında bulunan ve dışa açılım konusunda neredeyse hiçbir çıkar yolu bulunmayan KKTC’nin birçok ülkede bulunan temsilcilik ve elçiliklerine bir yılda 66 milyondan fazla para harcaması iç piyasada sıkıntıdan kıvranan bir çok sektör ve kurumun dikkatini çekti.

Ciddi kaynaklar harcanıyor

Ülkede yaşanan darboğaz ve sıkıntılı günlere rağmen Gaziantep, Antalya ve Trabzon’da bulunan konsolosluklara 1 milyon TL’nin üzerinde kaynak aktarıldığı yayınlanan raporlarda görülüyor. Haber Kıbrıs’ın elde ettiği rakamlara göre ciddi kaynaklar temsilcilik ve başkonsolosluk ve elçiliklere gidiyor.

Haberin devamı için tıklayın