Gamze Pir Baykur'un haberine göre; Capital Bank İskele Şube Müdürü olan ve tüzel ve özel kişilere ait 29 hesaptan hile yaparak zimmetine yaklaşık 2 milyon TL para geçirmekle suçlanan zanlı Mustafa Gülcan, dün yeniden İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Hesaplarda hile yapmak” ve “Sahtekarlıkla mal temini” suçlarıyla ilgili olarak dün yeniden mahkemeye çıkarılan zanlı Gülcan, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

29 hesaptan zimmetine para geçirdi

Meselenin tahkikat memuru Polis Çavuşu Yakup Bahit, zanlı Mustafa Gülcan’ın 28 Şubat 2017 ile 29 Aralık 2017 tarihleri arasında Capital Bank İskele Şube Müdürü olarak görev yaptığı sırada tüzel ve özel kişilere ait hesaplardan dolandırmak kastıyla hile yaptığını ve toplam 770 bin 665 TL ile 169 bin 667 Stg nakit parayı çekerek sahtekarlıkla mal ve para temin ettiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini ancak zanlının etki etme olasılığının bulunmadığını belirten Bahit, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Tutuksuz yargılanacak

İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, zanlı Mustafa Gülcan’ın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 15 bin TL nakdi teminat ödemesine, 4 KKTC vatandaşının 100’er bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.