Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk, yaptığı yazılı açıklamada, engelliler gününün önemine değinerek, planlanan etkinlikler hakkında bilgi verdi. Yücetürk, gün dolayısıyla engelli-engelsiz dayanışmasının doruk noktasına çıkartılıp halkla bütünleşmenin planlandığını da belirtti.

Yücetürk, çeşitli etkinliklerle kamuoyu yaratılması ülkedeki ve dünyadaki engelliler için önem taşıdığının altını çizdi. Günün, engellilerinin sesinin biraz daha yükseltilmesine olanak sağlayıp, var olan sosyal ve ekonomik sorunların dile getirilmesine yardımcı olacağını kaydeden Yücetürk, devlet yetkililerinin dikkatini konular üzerine daha sıcak bir şekilde çekilmesini amaçladıklarını kaydetti.

PROGRAM

K.T.Engelliler Federasyonu’nu oluşturan dernek ve cemiyetler 3 Aralık Çarşamba saat 09.20’de Atatürk Anıtı’na,  09.40’ta Dr. Fazıl Küçük Anıtı’na ve 10.05’te Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın anıt mezarına çelenk koyacak.

K.T Görmezler Derneği Mehmet Ali Tatlıyay Eğitim Kültür Salonu’da çarşamba günü saat 10.30’da basın toplantısı yapılacak.