Devrim Demir

Değirmenlik köyünde,  hafta sonu arsa meselesi yüzünden aralarında tartışma çıkan İbrahim Demiralp, Osman Berber ve eşi Hanife Berber’e av tüfeği ile üç el ateş eden Murat Şerifoğlu aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

Aleyhinde alınan 3 günlük tutukluluk süresi dolan zanlı, teminat talebiyle dün yeniden yargıç huzuruna çıkarıldı.

Yargıç Cenkay İnan, zanlının 2011 yılında benzer davalarının olduğuna dikkati çekerek, yargılanıncaya kadar 3 ayı geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmesine karar verdi.

İki kişi hafif yaralanmıştı

Mahkemede ifade veren polis memuru Şükrü Ömürlü olayla ilgili bulguları aktardı. Ömürlü huzurda bulunan zanlı Murat Şerifoğlu’nun 9 Temmuz tarihinde saat 19.45 raddelerinde önceden aralarında arsa konusunda husumet bulunan Osman Berber’in kendi arazisi içerisine balya koyduğu gerekçesi ile Berber’e yardım için orada bulunan İbrahim Demiralp ile tartışıp kavga ettiğini söyledi.

Polis,  kavganın akabinde ikametgâhına giden zanlı Şerifoğlu’nun evinden almış olduğu av tüfeği ile Demiralp’a doğru 30 metre mesafeden iki el ateş ettiğini anımsattı.

Polis memuru Ömürlü Demiralp’ın olaydan yara almadan uzaklaştığı sırada zanlının sesleri duyup gelen Osman Berber ve eşi Hanife Berber’e de yaklaşık 38 metrelik mesafeden iki el ateş ettiğini ve açılan ateş sonrası Osman Berber ve eşi Hanife Berber’in hafif şekilde yaralandığını ifade etti.

Soruşturma tamamlandı

Polis,  olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine zanlının tutuklandığını ve aleyhinde “katle teşebbüs”, “yaralama” ve “kanunsuz patlayıcı madde tüfek “ taşıma olmak üzere soruşturma başlatıldığını söyledi.

Polis,  soruşturmanın tamamlandığını belirterek, zanlının 2011 yılında “Ciddi darp”, “Darp”,”Vahim zarar” ve “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma” suçlarından sabıkları bulunduğuna dikkati çekerek, uygun bir teminata bağlanması talebinde bulundu.