Gamze Pir Baykur

Mağusa’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda 60 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ile yakalanan zanlı Hüseyin Özbayır ile Osman Kapsıl almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla dün mahkemeye çıkarılan zanlı Özbayır ile Kapsıl’ın tutukluluk süreleri 3’er gün daha uzatıldı.

Parmak izlerine rastlandı...

Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Özdesoy, 5 Mayıs tarihinde alınan bir bilgide zanlı Hüseyin Özbayır’ın evinde zanlı Osman Kapsıl ile birlikte kaldığı ve tasarruflarında uyuşturucu madde olduğunu öğrendiklerini söyledi. Alınan bilgi üzerine zanlı Özbayır’ın evine gidildiğini söyleyen Özdesoy, zanlı Özbayır ile Kapsıl’ın evde tespit edildiklerini ve zanlıların huzurunda evde ve evin dışında arama yapıldığını belirtti. Özdesoy, dışarıda yapılan aramada bahçe demirleri arasında naylon poşet parçasına sarılı 5 gr, evin yanında yol kenarındaki çöpler arasında naylon poşete sarılı 50 gr ve zanlı Özbayır’a ait zeytin ağacının kökünde ise 5 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu açıkladı. Konu maddelerin Devlet Kimya Laboratuvarına, poşetlerin ise PGM Foto Parmak İzi Şubesine gönderildiğini belirten Özdesoy, PGM’den gelen parmak izi raporuna göre poşetlerin üzerinde parmak izlerine rastlandığını ve konu parmak izlerinin kime ait olduğunun araştırıldığını açıkladı.

Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Özdesoy, zanlı Özbayır ile Kapsıl’ın tutukluluk sürelerinin 8’er gün daha uzatılmasını talep etti.

Tutuklu kalacaklar...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Hüseyin Özbayır ile Osman Kapsıl’ın tutukluluk sürelerinin 3’er gün daha uzatılmasına emir verdi.