Son günlerde gündem konusu olan ve Meclis Genel Kurulu'nda da kırsal kesim arsa dağıtımı konusunda muhalefetin yaptığı eleştirilerin ardından, İskele’de ikamet eden Gülşişe Can isimli vatandaş, arazi dağıtımlarından sonra sağlığının bozulduğunu ifade ederek, mağduriyetini Haberal Kıbrıslı'dan Candan Mert'e anlattı.

Gülşişe Can, kendisi yıllarca müracaat ettiği ve evraklarının içeride bulunduğu halde tapusunun evin kendisinin olduğunu iddia eden vatandaşta bulunduğu ve adamın eve gelip kendilerinden evi boşaltmaları istediğini belirtirken, kendisinin evi boşaltmayacağını söylediğini belirtti. 

Bunun ardından evin kendisinin olduğunu ve yıllardır orada ikamet ettiğini ispatlayarak hemen tapuyu bozdurduğunu kaydeden vatandaş Can, yıllardır başka hiçbir işlem yapamadığının ve evin tapusunu alamadığını söyledi.

Son zamanlarda gündeme gelen arazi, tapu verme olaylarının ardından sinirlerinin iyice gerildiğini ifade eden Gülşişe Can, “Kendi evlerimizi bize vermiyor, başkasına koçan veriyorsunuz; ancak arsaları millete dağıtıp duruyorsunuz”diyerek hükümeti eleştirdi.

“Kendi evimizi başkasına sattılar!”

Vatandaş Gülşişe Can, 1988 yılından bugüne kadar oturduğu evin tapusu için bütün müracaatlarını yaptıklarını ve sürekli ‘Bekleyin, size haber vereceğiz’ şeklinde dönüş aldıklarını ifade etti.

Oğlunun 88 yılında 40 günlük olduğunu ve o günden beri uğraştıklarını kaydeden vatandaş Gülşişe Can, o dönemde evin yıkık dökük olduğunu ve elektrik- suyunun dahi olmadığını dile getirirken, kendisi ve ailesinin evi tamir ettirdiklerini aktardı. O dönem içerisinde defalarca müracaat için başvuru yaptıklarını ve yetkililer tarafından sürekli oyalandıklarını ifade eden Gülşişe Can, 2000 yılında bulundukları konumdaki evlerden biri ile birlikte kendi evlerinin de koçanının sahte evrak ve imzalarla başkasına verildiğini iddia etti. 

Oğlunun askere gideceği dönemde ziyaretine gittiği sırada evin başkasına verildiğini öğrendiğini dile getiren vatandaş Gülşişe Can, kendisi yıllarca müracaat ettiği ve evraklarının içeride bulunduğu halde tapusunun evin kendisinin olduğunu iddia eden vatandaşta bulunduğu ve adamın eve gelip kendilerinden evi boşaltmaları istediğini belirtirken, kendisinin evi boşaltmayacağını söylediğini ifade etti. Bunun ardından evin kendisinin olduğunu ve yıllardır orada ikamet ettiğini ispatlayarak hemen tapuyu bozdurduğunu kaydeden vatandaş Can, yıllardır başka hiçbir işlem yapamadığının ve evin tapusunu alamadığını söyledi.

“Arsaları millete dağıtıp duruyorsunuz”

Önceki gün daireye gittiğinde, kendisine seçimlerden sonra gerekli işlemlerin yapılacağının söylendiğini aktaran GülşişeCan, 1988 yılından beri evini alamadığını belirterek, artık inancının kalmadığını dile getirdi. Son zamanlarda gündeme gelen arazi, tapu verme olaylarının ardından sinirlerinin iyice gerildiğini ifade eden Gülşişe Can, “Kendi evlerimizi bize vermiyor, başkasına koçan veriyorsunuz; ancak arsaları millete dağıtıp duruyorsunuz” diyerek, son günlerde bu konuda mağduriyet ve sinirinin arttığını kaydetti. 

Başına gelenleri anlatırken kimseden korkusunun olmadığını belirten Gülşişe Can, önceki gün birkaç milletvekili adayının evine konu hakkında görüşmek için geldiklerini ve kendisinin konuyu basına yansıtacağını yetkililere söylediğini aktardı. Bunun üzerine önceki günden beri telefonlarının ‘Basına yansıtmayalım’ ifadeleriyle sürekli arandığını belirten vatandaş Gülşişe Can, artık bu konuda geri adım atmayarak sonuna kadar gideceğini dile getirdi.