Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da önceki akşam gerçekleştirilen operasyonda yarım gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde ile 15 adet kuru sıkı tabancaya ait canlı mermi ele geçirildi. Mesele ile ilgili tutuklanan dört zanlı M.İ, E.A, A.Y ve H.S.N tutuklanarak dün Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Mahkemeye mesele ile ilgili olguları aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy, 9 Kasım 2014 tarihinde saat 19.00 sıralarında 28. Tümen Caddesi üzerinde şüpheli görülerek durdurulan araç içerisinde bulunan zanlı 1 M.İ ile Zanlı 2 E.A üzerinde yapılan aramada, zanlı 1’in pantolonunun cebinde bir kağıt içerisine saklı halde yarım gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde, zanlı 2’nin cebinde ise üzerinde uyuşturucu kalıntısı olduğuna inanılan bir kağıt bulduklarını söyledi.
Bu iki zanlının sorgularında uyuşturucu maddeyi zanlı 3 A.Y’den aldıklarını söylemeleri üzerine zanlı 3’ün ikametgahında tespit edilerek tutuklandığını  aktaran Özdesoy, zanlı 3’ün ikametgahında yapılan aramada uyuşturucu kalıntısı bulunan bir kağıt ele geçirildiğini söyledi.

Evde kuru sıkı mermi

Zanlı 1’in evinde yapılan aramada  9 adet kuru sıkı tabancaya ait canlı olduğuna inandıkları mermi bulduklarını belirten Özdesoy, zanlıdan elde edilen sorguda konu mermileri zanlı 4 H.S.N’den aldığının öğrenildiğini ve bunun üzerine zanlı 4’ün ikametgahında tespit edilip tutuklandığını söyledi.
Zanlı 4’ün evinde yapılan aramalarda 6 adet canlı olduğuna inanılan kuru sıkı tabancaya ait mermi bulduklarını aktaran Özdesoy, ayrıca uyuşturucu ile karışık yarısı içilmiş halde sigara izmariti bulduklarını kaydetti.  

Mesele ile ilgili 3 kişi aranıyor

Zanlı 2 hariç tüm zanlıların ifade verdiğini söyleyen Özdesoy, bu zanlıların ifadelerinde belirttiği mesele ile alakası olan 3 şahsın arandığını söyledi. Tahkikatın yeni başladığına dikkat çeken Özdesoy, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3’ er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti.  Zanlı avukatlarının da itirazı olmaması üzerine Yargıç Ayşen Toroslu soruşturmanın salimen yürütülebilmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 3’ er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.