Duygu Alan

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis ekibi, Lefkoşa’da önceki gün 18.40-19.15 saatleri arasında İbo Göçer isimli kişinin evinde yaptığı aramada yaklaşık 40 gram ağırlığında sentetik cannabinod türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ele geçirdi. Söz konusu madde ve uyuşturucu madde satışından elde edildiğine inanılan 520 TL nakit para emare olarak alınırken zanlı İbo Göçer, soruşturma maksatlı gözaltına alındı.

“Suçunu itiraf etti”

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Halil Dümenci, mahkemedeki ifadesinde, zanlının evinde önceki gün yapılan aramada zanlıya ait pantolonun cebinde yaklaşık 30 gram, sehpa üzerinde ise 8 paket halinde yaklaşık 10 gram ağırlığında sentetik cannabinod türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu belirtti.

Polis memuru Dümenci, sentetik cannabinod türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddelerin ve uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan 520 TL nakit paranın emare olarak alınırken zanlının da soruşturma maksatlı gözaltına alındığını söyledi.

Dümenci, zanlının polise ifade vererek suçunu itiraf ettiğini kaydetti.

“Soruşturma sürüyor”

Polis memuru Halil Dümenci, olayla ilgili soruşturmanın henüz başladığına dikkat çekerek, alınması gereken ifadeler, kayıp olduğuna inanılan emareler olduğunu belirtti.

Dümenci, zanlının ifadesinin teyit ve tekzibinin de henüz yapılamadığını dile getirerek, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkemeden özür diledi

Mahkemeden söz hakkı alan zanlı İbo Göçer, özür dileyerek bir daha yargı huzuruna çıkmayacağına dair söz verdi.

Mahkeme, zanlı İbo Göçer hakkında başlatılan soruşturmanın devam ettiğine ve bu tür suçların tahkikatının yapılabilmesi için polisin süreye ihtiyaç duyduğuna bulgu yaparak soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.