Festival kent merkezinden kortejle başladı. Ardından açılış konuşmaları gerçekleştirildi.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, 41 yıllık bir gelenek olan Portakal Festivali’ni daha iyi noktalara taşımak için çok çalıştıklarını dile getirerek, seçimlerin tamamlanmasının ardından kısa bir süre içinde festivale hazırlandıklarını belirtti.

Özçınar, birlik, beraberlik ve kardeşliğin hem kent hem de ülke için önemli olduğunu kaydederek, “Her festival coşku ve yenilik gerektirir. Bunu yaşattığımız sürece geçlere ve gelecek nesillere daha güzel günler bırakacağız” dedi.

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de, Belediye Başkanı Özçınar ve ekibinin yeni bir hizmet dönemine daha başladığını söyledi.

Güzelyurt Portakal Festivali’nin 41’inci, Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ın da 21’inci hizmet yılını kutlayan Özgürgün, her ikisinin de daha uzun yıllar başarıyla sürmesini diledi.

Konuşmaların ardından konuklara ve festival sponsorlarına plaket verildi.

41’inci Güzelyurt Portakal Festivali 8 Temmuz’a kadar devam edecek.

Festival süresince çok sayıda etkinlik, konserler, sportif faaliyetler ve çekilişler yer alacak.

Festival kapsamında, Türkiye’nin sevilen sanatçılarındam Manuş Baba, Sinan Akçıl, Gripin ve Aleyna Tilki konser verecek, ayrıca Kıbrıslı sanatçılar Arif Edizer, Örge Volkan, Serdar Kavaz, Kuzey Tarık da Barış Manço’yu anma gecesinde performans sergileyecek.