Hüseyin Çiçek

İskele’ye bağlı Yeşilköy’de geçtiğimiz Salı günü gerçekleştiği ileri sürülen tecavüz olayının zanlısı Hüseyin F., dün İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak hakkında 5 gün ek tutukluluk emri temin edildi.

Mahkemeye meseleyi aktaran Ziyamet Polis Karakolu’nda görevli polis çavuşu Durmuş Emiroğlu, zanlının 15 Mart 2016 tarihinde boşanma aşamasında olduğu eşi F.G.F’nin Yeşilköy’de bulunan ikametgahına çocuğunu görme amacı ile gittiğini ve evin yatak odasında eski eşine zorla tecavüz ettiğini söyledi. 

Kıyafetler incelemede

Müşteki ve zanlının kıyafetlerinin incelenmek üzere emare olarak alındığını, ayrıca müşteki ve zanlıdan kan ve swap örnekleri alınarak incelemeye gönderildiğini belirten Emiroğlu, sonuçların henüz ellerine ulaşmadığını ifade etti.

Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın ceza yasamızın en ağır suç türlerinden olan bir mesele ile ilgili olduğunu anımsatan Emiroğlu, oldukça ciddi olan soruşturmanın selameti açısından zanlının 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Savcı Serhan Bundak bu süreyi 5 gün ile sınırlandırdı.

Zanlı avukatının da itirazı olmaması üzerine Yargıç Cenkay İnan, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 5 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.