Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Devriye Şubesi ekipleri tarafından kontrol için durdurulan araçta ele geçirilen 1 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi tasarruf eden zanlı Talat Yapıcı ile Musa Eryener dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla dün yeniden mahkemeye çıkarılan zanlı Yapıcı ile Eryener’in tutukluluk süresi 5’er gün daha uzatıldı.

Soruşturma devam ediyor

Meselenin tahkikat memuru Nurettin Enginer, 3 Mayıs tarihinde Mağusa Polis Müdürlüğü Trafik Şubesi’nden alınan bir bilgide, BU 624 plakalı aracın şüpheli şekilde hareket ettiğinin görülmesi üzerine, konu aracın alıkonularak Mağusa Polis Müdürlüğü’ne getirildiğini ve araçta arama yapılmasının istendiğinin öğrenildiğini söyledi. Akabinde yapılan kontrolde zanlı Talat Yapıcı’nın şoför, zanlı Musa Eryener’in ise yolcu olduğunun tespit edildiğini belirten Enginer, narkotik ekipleri tarafından araçta yapılan aramada ise 1 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı.

Enginer, mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirterek, zanlıların 8’er gün süreyle daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Tutukluluk süreleri uzatıldı

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Talat Yapıcı ile Musa Eryener’in tahkikat maksatları bakımından 5’er gün süreyle daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.