Gamze Pir Baykur
 
Kuzucuk köyünde 19-20 Ağustos tarihlerinde Ahmet Çamlıdağ ile Ahmet Akballı’ya ait 2 mandıradan toplam 6 bin 390 TL değerinde 1 koyun ve 9 kuzuyu sirkat ettikleri iddia edilen zanlı Hüseyin Kara, Ahmet Yazar ve Emrah Özdemir, almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Zanlı Hüseyin Kara, Ahmet Yazar ve Emrah Özdemir, “Hayvan sirkati” ve “Kasti hasar” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılarak teminata bağlanırken, daha önceden zanlılarla birlikte tutuklanan Hasan Kara ve Ozan Kara’nın suçla bağlantısı olmadığının tespit edilmesi üzere mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldılar.
 
Soruşturma tamamlandı

Meselenin tahkikat memuru Hasan Özgüç, zanlı Hüseyin Kara, Ahmet Yazar ve Emrah Özdemir’in 19-20 Ağustos tarihlerinde Kuzucuk köyünde mandıralar bölgesinde Ahmet Çamlıdağ’a ait mandıradan toplam 2 bin 910 TL değerinde 4 adet kuzuyu, Ahmet Akballı’ya ait mandıradan ise mandıranın asma kilidini kırarak toplam 3 bin 480 TL değerinde 1 adet koyun ve 5 adet kuzuyu sirkat ettiklerini açıkladı.

Zanlıların 21 Ağustos tarihinde tespit edilerek tutuklandığını ve 22 Ağustos tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhlerinde 3’er günlük tutukluluk süresi temin edildiğini belirten Özgüç, bu süre içerisinde zanlıların olayda kullandıkları aracın, asma kilidi kırmada kullandıkları demir çubuğun, sirkat edilen hayvanların ve sirkat edilen 1 kuzunun kulağından kesilerek çıkarılan kulak numarasının bulunduğunu söyledi.

Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Özgüç, zanlıların uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. 
 
Tutuksuz yargılanacaklar

İskele Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Düriye Elkıran, zanlı Hüseyin Kara, Ahmet Yazar ve Emrah Özdemir’in kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine ve 1’er KKTC vatandaşının 30’ar bin TL tutarında şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.