Doğu Akdeniz Üniversitesi, Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü ile akademisyenler ve uzmanların organizasyonu ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası ve Ticaret Odası’nın işbirliğinde düzenlenen 6. Uluslararası Kariyer Fuarı başladı.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Asbaşkanı Atilla Süren, Oda olarak etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kariyer haftasında öğrencilerin fuara katılan çeşitli firmalarda staj yapma, hatta iş bulma fırsatı yakaladığını anlattı.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Semra Erel de, etkinliğin öğrenciler için önemli bir fırsat olduğuna işaret etti.Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam da, üniversite, ticaret ve sanayi işbirliğinin önemine vurgu yaparak, etkinliğin başarılı geçmesini diledi.

Törene katılan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı da, kariyeri mezuniyetle başlayan bir yolculuğa benzeterek, önemli olanın bu yolculukta nereye doğru gidildiği olduğunu söyledi.3 gün sürecek fuara, 140’a aşkın firma katılarak öğrencilere staj ve iş imkanı sağlayacak.