Gamze Pir Baykur

Mağusa’da 12 Kasım tarihinde 2 aracı ateşe vererek yakmak suretiyle kundaklamakla ve 15 Kasım-16 Kasım tarihleri arasında Mağusa Türk Gücü (MTG) Spor Kulubüne girerek başkanın odasından çelik kasayı sirkat etmekle suçlanan zanlı İbrahim Lekesiz dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kasti hasar”, “Bina açma” ve “Sirkat” suçlamalarıyla ilgili olarak Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Lekesiz’in tutukluluk süresi 7 gün daha uzatıldı.

Soruşturma devam ediyor...

Meselenin tahkikat memuru Raif Safa, zanlı İbrahim Lekesiz’in 12 Kasım tarihinde saat 03:00 raddelerinde Mağusa’da Antalyalılar bölgesinde Durmuş Gök’e ait olan BM 965 plakalı aracın, saat 03:10 raddelerinde ise Muhammer Özen’e ait BZ 358 plakalı aracın açık vaziyette olan ön camından elini içeriye sokarak tasarrufunda bulundurduğu çakmak ile koltukları ateşe verdiğini anımsattı. Safa, mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatta incelenen kamera görüntülerinden zanlı Lekesiz’in olay  saati olay yerinde olduğunun tespit edildiğini söyledi. Safa, ayrıca zanlı Lekesiz’in 15 Kasım-16 Kasım tarihlerinde saat 23:00 ile 09:00 saatleri arasında Mağusa Türk Gücü (MTG) kulüp binasındaki başkan odasının camını taşla kırarak hasara uğrattığını ve içeriye girerek çelik kasayı sirkat ettiğini anımsattı. Safa yapılan araştırma sonucunda kamera görüntülerinden zanlı İbrahim Lekesiz’in bölgede olduğunun tespit edilmesi üzerine zanlının tutuklandığını söyledi.

DNA sonuçları bekleniyor...

Polis Memuru Raif Safa, zanlı İbrahim Lekesiz’i kolundaki yaradan dolayı Adli Tıp Uzmanına götürülerek muayenden geçmesini sağladıklarını belirterek, zanlının kolundaki yaranın kesilmeye bağlı olduğunun öğrenildiğini söyledi. Safa, ayrıca MTG’nin kırılan camında ve perdesinde tespit edilen kandan alınan örnekler ile zanlıdan alınan kan örneklerinin DNA karşılaştırması için Türkiye’ye Adli Tıp Kurumuna gönderildiğini açıklayarak, sonuçları beklediklerini söyledi. Safa, ayrıca mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan bir kişi ile bir aracın arandığını da ifade etti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Safa, zanlının tutukluluk süresinin 8 gün daha uzatılmasını talep etti.

Tutukluluk süresi uzatıldı...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı İbrahim Lekesiz’in tahkikat maksatları bakımından 7 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.