Yeni Bakış'tan Özlem Çimendal'ın haberine göre, Ülkemizdeki işsizliğin ne kadar büyük boyutlarda olduğu Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu tarafından açılan münhalle bir kez daha ortaya çıktı. Özellikle son yıllarda oldukça artan ve birçok gencin ülkeyi terk etmesine neden olan işsizliğe kısa vadede bir çözüm bulunacak gibi bir ortam da görünmüyor.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu tarafından 5 Ekim tarihinde açılan ve son müracaat tarihi 19 Ekim olan 70 kişilik münhale toplam 700 kişi müracaat etti.

Herhangi bir çalışma yapılmadı

Bu arada Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun açmış olduğu münhalle ilgili olarak önceden herhangi bir çalışma yapılmadığı bilgisine de ulaşıldı. Yeni Bakış'a bilgi veren bir Kıb-Tek yetkilisi konu ile ilgili sitemlerini “Herhangi bir ihtiyaç çalışması yapılmadan açılan münhalin dondurulması gerekir, aksi takdirde yapılacak olan istihdamların seçime yönelik olduğu iddialarına hiç kimse cevap veremez” şeklinde aktardı.

Torpil iddiası

Yeni Bakış'a bilgi veren Kıb-Tek yetkilisi açılan münhal sonrasında alınacak personelin herhangi bir sınava tabi tutulmayacak olmasının da büyük sıkıntılara neden olacağını ve torpil iddialarını da gündeme getireceğini iddia etti. Kıb-Tek yetkilisi “Adama göre iş değil, işe göre adam alınması gerekliliği de münhale gölge düşürecek, 70 kişilik kadroya 700 kişinin başvurması nedeniyle adaletli bir işe alımın söz konusu olması mümkün değil, en iyi yöntemin ise sınavla alım yapılması” şeklinde konuştu.