Gamze Pir Baykur

Vadili köyünde bakıcı olarak çalıştığı evden altın ve gümüş takıları sirkat ettiği iddia edilen zanlı Seval İri ile kendisine hırsızlık yaptırtığı iddia edilen zanlı Hasan Özçimen, almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar.

“İkametgahtan sirkat” suçlamasıyla ilgili olarak dün mahkemeye çıkarılan zanlı İri ile Özçimen’in tutukluluk süreleri 8’er gün daha uzatıldı.

Sirkat edilen ziyenet eşyaları bulunamadı...

Meselenin tahkikat memuru Ali Rıza Ufak, zanlı Seval İri’nin, zanlı Hasan Özçimen’in yönlendirmesi ile 6 Aralık tarihinde Vadili’de, Nadir Tulum’a ait evden yatak odasından 1 adet 14 ayar kalın zincir kolye, 1 çift altın üzerinde pırlantaları olan küpe, 1 adet gümüş şahmaran bileklik, 1 adet 7 taşlı gümüş yüzük ve 1 adet gümüş yüzüğü sirkat ettiğini açıkladı. Zanlı İri’nin gönüllü ifade verdiğini belirten Ufak, gönüllü ifadesinde zanlı Özçimen’i çok sevdiğini ve bir çok kez zanlı Özçimen’e para verdiğini, zanlı Özçimen’in yönlendirmesi ile ziynet eşyalarını sirkat ederek bozdurduğunu ve parasını zanlı Özçimen’e verdiğini beyan ettiğini belirten Ufak, konu sirkat edilen ziynet eşyalarının bulunamadığını açıkladı. Mesele  ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın henüz tamamlanmadığını belirten Ufak, zanlıların 8’er gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

8 gün daha...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Sevil İri ile Hasan Özçimen’in tahkikat maksatları bakımından 8’er gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.