Havadis'te yer alan habere göre, Girne’de 2010 yılında çalıştığı telefon satış mağazasından hırsızlık yaptıktan sonra ülkeden kaçan Abdulvahap Altuntaş, 8 yıl sonra geri dönünce limanda tutuklandı.

Girne Turizm Limanı’ndan KKTC’ye önceki gün turist vizesi ile giriş yapmak isteyen Abdulvahap Altuntaş, 2010 yılında çalışmakta olduğu iş yerinden hırsızlık yaptığı gerekçesi ile tutuklandı. Altuntaş, Girne’de dün yargıç huzuruna çıkarıldı.

Soruşturmayı yürüten polis memuru, mahkemedeki ifadesinde, zanlının Girne’de bir cep telefonu mağazasında 7 Kasım 2010 tarihinde meydana gelen hırsızlık suçundan methaldar olduğunu kaydetti.

Polis memuru, zanlının 7 Kasım 2010’da, söz konusu işyerine ait iki adet cep telefonu ve bin 700 TL para çaldığını ve akabinde ülkeden çıkış yaptığını söyledi.

Kamera kayıtları var

Polis memuru, olayla ilgili yapılan soruşturmada zanlının suçu işlediğine dair kamera kayıtlarının tespit edildiğini anlattı.

Polis, zanlının 25 Mayıs 2018 tarihinde Girne Turizm Limanı’ndan ülkeye giriş yapmak istediği sırada tespit edilerek tutuklandığını ve hakkındaki suçlamalara karşın zanlının da bazı iddialarda bulunduğunu belirtti.

Soruşturmanın henüz devam ettiğine vurgu yapan polis memuru, zanlının soruşturmanın selameti açısından tutukluluğunu talep etti.

Mahkeme, Abdulvahap Altuntaş’ın bu aşamada 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.