Detay'dan Taner Ulutaş'ın haberine göre, KKTC’nin en gözde hastanesi olması gerekirken, uzun yıllar süren bakımsızlıktan dolayı kötü bir görüntü yansıtırken Dr. Bülent Dizdarlı’nın göreve gelmesi sonrasında yeniden toparlanmaya başlanan Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesin'de polikliniğe dönüşen Acil Servis'i de, el atılmayı bekliyor.

Tansiyonu yükseldiği için Acil’e giden Ayşe Üçler yaptığı açıklamada, "Bugün tansiyonum yükseldiği için Lefkoşa Devlet Hastanesi'nin Acil bölümüne gittim. Sıra numarası aldım. Sıra numaram 92’ydi. Orada saatlerce bekledim. Kapıda bir güvenlik görevlisi vardı. Ona durumumun acil olduğunu ve doktora bakınmam gerektiğini söyledim. 'O da bana bekleyeceksin' dedi. Bu arada dışarıda ayağının kırıldığını tahmin ettiğim bir başka hasta daha vardı. En azından onu içeri alın da röntgenini çekin" dedim. Ancak güvenlik görevlisi ona da izin vermedi" dedi.

Ayşe Üçler açıklamasına devamla, "Parmağına pansuman yaptırmak isteyen oraya geliyor. Sargısı değişmek isteyen yine soluğu Acil'de alıyor. Orası polikliniğe dönüştü. Güvenlik görevlisine oğlum uzun süredir bekliyorum. İçerde doktor yok mu? Varsa acil olan hastaları alsın. Burada saatlerce bekliyoruz. Kapıda ölmemizi mi bekliyorlar dedim. Ama 'bekleyeceksiniz' cevabını aldım. Dayanamayınca oradan ayrıldım ve gidip tansiyonumu başka yerde ölçtürerek hapımı ona göre aldım. Diğer hastaların ne olduğunu ondan sonra bilmiyorum" ifadesinde bulundu.