Havadis gazetesinden Devrim Demir'in haberine göre, doğumundan kısa bir süre sonra kalp kapakçılarında yaşadığı sorun nedeniyle ameliyat masasına yatan Gökhan Polat, aynı problemleri 19 yaşında yeniden yaşayarak bu kez İngiltere’de bıçak altına yattı. Başarılı bir ameliyatın ardından hayatına devam eden Polat, yaklaşık 6 ay önce yeniden rahatsızlandı.

Lefkoşa Hastanesi’ne başvuran Gökhan Polat, aort damarının 6 cm genişlediği için “acilen” kurul tarafından Türkiye’ye sevk edilmesi için Sağlık Bakanlığı’na başvurdu.

Rahatsızlığı nedeniyle işinden de olan Polat, kuruldan geçerek maaş alması onaylanmasına rağmen çalışamaz maaşını da alamadı.

Polat ailesi 6 aydır, Bakanlığın kapısında oğullarının ameliyat için derhal sevk edilmesi için gitti geldi.

BABA: “DOKTOR HAZIRLIKLI OL DEDİ”

Acılı baba ‘Oğlumun aort damarıyla ilgili sağlık sorunu vardı. Kalp kapağı değişecekti. Oğlum 5 yaşında iken kalbi delik olduğu için önce Türkiye’de daha sonra sa İngiltere’de ameliyat ettirdik. Maddi gücümüz el verdiği sürece de burada da tedavi ettirdik. Oğlumu pazartesi günü Kolan Hastanesi’ne yatırdık. Perşembe sabahı oğlum ameliyata girdi. Oğlum ameliyattayken bana her şeye hazırlıklı ol çünkü damarların birini dikiyoruz diğeri patlıyor dediler. O anda ben şok oldum çünkü böyle birşeyi beklemiyordum. Ameliyat akşama kadar sürdü sonra oğlumun ameliyat sırasında hayatını kaybettiğini öğrendim’ dedi.

SEVK BEKLEDİ OLMADI

19 yaşındayken aort genişlemesi nedeniyle İngiltere’de ameliyat olan Gökhan Polat, 6 ay önce yeniden rahatsızlandı. Hastaneye başvurdu “Aortta 6 santimlik genişleme var. Ameliyat için acil sevk lazım” yanıtı aldı ancak sevk yapılmadı.

İMKÂNSIZLIKLAR PEŞLERİNİ BIRAKMADI

Kardeşini kaybeden Volkan Polat, yaşanan süreci Havadis’e anlattı. Acılı kardeş Volkan Polat, kardeşinin derhal sevk edilmesi gerekirken aylarca Sağlık Bakanlığı kapısında gidip geldiklerini ve devletin bilerek ölüme göz yumduklarını öne sürdü.

Her seferinde olumsuz yanıt alan aile, çocuklarını kaybetmemek için Yakın Doğu Hastanesi’ne başvurdu.

Hastane ameliyat için aileden 70 bin TL istedi, Gökhan Polat sigortalı olmasına rağmen devlet ameliyatın beşte birini karşılayabileceği yanıtını verdi aileye.

“ÇALDIĞIMIZ HER KAPININ SONU MADDİYAT ÇIKTI”

Volkan Polat, maddi sıkıntılar nedeniyle kardeşinin sağlığını daha fazla bekletmek istemedikleri için Türkiye’ye sevkini talep ettiklerini anlattı.

Polat, “70 bin TL’yi bulamadığımız için acilen Türkiye’ye sevkini istedik, Sağlık Bakanı’nın sekreteri bize ameliyat masrafının 45 bin TL olduğunu, ameliyata girecek profesörün 10 bin TL ayrıca Gökhan’ın yatacağı her gün için 90 TL yatak parası olduğunu söyledi.

Maddi gücümüz buna da yetmedi, ama kardeşimi ölüme terk edemezdik.

6 aydır sağlık nedeniyle çalışamaz durumda olan kardeşim kuruldan geçtiği halde maaşta alamadı” dedi.

16 EKİM’DE KOLAN HASTANESİ’NE AMELİYAT İÇİN YATTI

Acılı kardeş bir bakanın ameliyat masrafını karşıladığını belirterek, kardeşinin acil olan ve 6 aydır bekletilen ameliyatının 19 Ekim’de yapıldığını söyledi.

Polat,”Kardeşim ameliyat için 16 Ekim’de Kolan Hastanesi’ne yattı. Tahlilleri yapıldı ve doktorlar kardeşimin aort damarının 6 cm genişlediğini bile bile onu ameliyat masasına yatırdılar.”

15 SAAT SONUNDA ÖLÜM HABERİ GELDİ

Kardeşi Gökhan Polat’ın önceki gün sabah 09.00’da ameliyata alındığını ifade eden Volkan Polat ailece ameliyat kapısında ölüp ölüp dirildiklerini anlattı. Polat, kardeşinin ameliyatına giren doktorlardan birinin gece 21.00 sıralarında ameliyathaneden çıktığını kanamsı olduğunu ve durdurmak için yoğun bir çaba sarf ettiklerini ancak damarlarının çürüdüğü yönünde açıklama yaptıklarını söyledi.

 “ESAS SUÇLU DEVLETTİR”

“Ameliyata girmeden kardeşimin öleceğini anlamadılar mı çıkan raporlardan. Burada esas suçlu devlettir. Saatlerce o kapıda bekledik, hastaneden 3 doktor daha ameliyata geldi ama kardeşimi bize ölü teslim ettiler. Gece 23.00 sıralarında ameliyatına giren doktor kardeşimin kanını durdurduklarını ancak kalbinin durduğunu 45 dakika masaj yapmalarına rağmen kaybettiklerini söyledi. Bu ameliyat için Kolan Hastanesi 25 bin TL aldı, ama kardeşimi bize ölü verdiler, dünyamız yıkıldı. Bunun hesabını kim verecek, 29 yaşında gencecik bir insan toprağa girecek” sözlerini ekleyen Volkan Polat, bu işin peşini bırakmayacaklarını söyledi.

 CENAZE BUGÜN LEFKOŞA’DA

Genç yaşta evlatlarını kaybeden Polat ailesi, 15 saatlik ameliyatın ardından hayata gözlerini yuman 29 yaşındaki Gökhan Polat’ı bugün son yolculuğuna uğurlayacaklar.

Polat, bugün Lefkoşa İsmail Safa Camiinde kılınacak öğle namazının ardından toprağa verilecek.