Devrim Demir

Girne Kaza Mahkemesi’nde 30 Eylül tarihinde Girne’de meydana gelen “Cinsel Tecavüz”, “Vahim Zarar” ve “Ciddi Darp” meselesi ile ilgili olarak yapılan teminat duruşmasında, zanlı Tarık Mart için belirlenecek teminat şartlarını yerine getireceği konusunda şahadet vermekte vermek için mahkemeye giden Sajid Masood Mohammad aleyhinde verilen soruşturma emri kapsamındaki soruşturma devam ediyor.

Mart aleyhinde geçtiğimiz günlerde tanıklık yapan Sajid Masood Mohammad, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Yasasına Aykırı Hareket suçundan tutuklandı.

Mahkeme emri ile zanlının evinde arama yapan Mali Şube ekipleri, birçok kişiye ait banka hesapları, birçok banka bilgisi ve yüksek meblağlarda farklı kişilere ait hesap dökümleri ele geçirdi.

Polis, tutukluluk süresinde zanlının adına 3 ayrı lüks araç daha tespit etti.

Olayla bağlantısı olduğu tahmin edilen 1 kişi polis tarafından aranırken, zanlı dün ek tutukluluk talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, soruşturmanın selameti için zanlının 8 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Aracının değeri 34 bin Sterlin

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’nde görevli polis çavuşu Yahya Suiçmez, zanlının Yargıç Mesut Mesutoğlu’nun emri ile tutuklandığını ve geliri konusunda araştırma başlatıldığını anlattı.

Suiçmez, Mart aleyhinde geçtiğimiz günlerde tanıklık yapan Sajid Masood Mohammad, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Yasasına Aykırı Hareket suçundan tutuklandığını söyledi.

Zanlının evinde mahkeme emri ile yapılan aramada, birçok kişiye ait banka hesapları, birçok banka bilgisi ve yüksek meblağlarda farklı kişilere ait hesap dökümleri ele geçirildiğini ifade eden polis çavuşu soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Suiçmez, zanlının kefalet olarak göstermek istediği aracın değerinin 34 bin Sterline aldığını, 50 bin TL peşinat verdiğini ve ayda 6 bin TL takside bağlandığını kaydetti.

Suiçmez, soruşturmanın devam ettiğini ifade ederek 8 gün daha tutukluluk talebinde bulundu.