Havadis'ten Devrim Demir'in haberine göre, Temmuz ayında Beylerbeyi köyünde ormanlık alanda 28 yaşındaki İlker Arabacı’yı ellerini ve ayaklarını bağladıktan sonra meyve bıçağını hayati organının olduğu bölgeye saplayan Dorina Codreanu, “Ağır yaralama”, “Soygun” ve “Bıçak taşıma” suçlarından Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak 5 yıl hapse mahkûm edildi.

Heyet adına kararı okuyan Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu, KKTC’nin bir hukuk devleti olduğunu bu yüzden kimsenin kimseyi cezalandırmaya hakkı olmadığına vurgu yaptı.

Arabacı ölümden dönmüştü

Temmuz ayında yaşanan olayda, Arabacı’nın ormanlık alan içerisinde bulunması ise hayatını kurtarmıştı.

Arabacı, bölgeye yakın oturan bir polis memuru tarafından feryatlarının duyulması sonucu bulunmuş, Moldovalı kadın ise kaçarken polis tarafından görülmüştü.

Patates soyacağı ile göğsünden aldığı darbe sonucu ağır yaralanan İlker Arabacı uzun süre yoğun bakımda kalmış, yeniden hayata dönmüştü.

Temmuz ayında sorgusu tamamlanan Dorina Codreanu, yargılanmak üzere hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmişti.

Codreanu, 8 aydır hükümsüz tutuklu olarak yargılanmayı bekliyordu.

Kaçması kararda ağırlaştırıcı neden oldu

Olayın olgularına değinen Beyoğlu, işlenen suçun toplumda ciddi travmalara neden olduğunu ve KKTC’de bu tür suçların yaygınlaştığına dikkati çekti.

Kararda suçun işleniş şekline bakıldığında, Dorina Codreanu’nun meyve bıçağını müştekinin hayati organlarına gelecek şekilde sapladığını ifade eden Beyoğlu, bu eylemin sanık aleyhinde ağırlaştırıcı etken olduğuna vurgu yaptı.

Soygun suçlarının şiddet içeren suçlar olduğuna dikkati çeken Beyoğlu, Codreanu’nun ülkeye Haziran ayında giriş yaptığını ve kısa bir süre sonra bu suçu işlediğini kaydetti.

Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu, sanığın müştekiyi savunmasız eli kolu bağlı bir şekilde bıçakladığını ve bağlı bırakarak olay yerinden kaçmasını kararda dikkate aldıklarını belirterek uzun süreli bir hapislik cezası vermeyi uygun gördüklerini ifade etti.

Beyoğlu, heyetin oy birliği ile aldığı kararla Dorina Codreanu’yu 5 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkaldı.