Narenciye bahçelerinde unlu bit ve beyaz sinek görüldüğü yönünde üreticiler ilaçlama yapılmasıyla ilgili uyarıda bulunurken, Kıbrıs Postası’ndan Cansu Yarışan'a konuşan Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Akçın, ilaçlamanın zamanında yapılması gerektiğini söyledi.

“ÜRETİCİLERİN DİKKATLİ DAVRANMASI VE İLAÇLAMALARI ZAMANINDA YAPMASI GEREKİR”

Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Akçın, narenciye bahçelerindeki unlu bit ve beyaz sineklerin özellikle Haziran ayı içerisinde görüldüğünü belirterek, ürünlerde görülmeye başlandığı ilk zamanlarda ağaçların ilaçlanması gerektiğini söyledi. Her yıl yaz ayları başlangıcında narenciye üreticilerinin söz konusu zararlılarla mücadele ettiğini kaydeden Akçın, ilaçlanmaya geç kalınması durumunda ürünlerin zarar gördüğünü belirterek üreticileri uyararak şöyle konuştu:

“Narenciye bahçelerinde unlu bit ve beyaz sinek bu dönemler içerisinde görülmeye başlar. Söz konusu unlu bit ve beyaz sinek görülmesi durumunda ürünlerin zarar görmemesi için ilaçlama yapılması gerekir. Unlu bit ve beyaz sinekler, narenciye ürünlerinin yıldız şeklindeki sap kısmında zararlıların oluşturduğu beyaz tabakaya neden olur. Bu beyaz tabakanın yoğun olduğu durumlarda ilaç etki etmez. Ancak zararlıların fark edildiği ilk zamanlarda ilaçlama yapılırsa, ürünler kurtarılır. Söz konusu unlu bit ve beyaz sinekler özellikle Haziran aylarının ortasına doğru görülür. Üreticilerin dikkatli davranması ve ilaçlamaları zamanında yapması gerekir”