Doğuş Özokutan Çiftçioğlu

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bu dönemin sağlık alanında çözümlerle anılmasını temenni etti.

Tıp Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Merkez Binası’nda bugün Tıp Töreni düzenlendi.

Tıp töreninin açılışında ilk olarak hayatını dün kaybeden Dr. Kaya Bekiroğlu, bir dakikalık saygı duruşuyla anıldı.

AKINCI: “TEMENNİ EDERİM Kİ BU DÖNEM ÇÖZÜMLERLE ANILSIN”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, konuşmasına Kaya Bekiroğlu’nu anarak başladı ve Bekiroğlu’nu vefatından kısa süre önce Cumhurbaşkanlığı’nda ağırlayarak Kıbrıs Türk halkı adına vefa duygusu nişanesi olarak plaket verdiğini anlattı.

Bekiroğlu’nun yeri doldurulmaz bir değer olduğunu ifade eden Akıncı, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Yasası’nın geçmesinde büyük emek veren Bekiroğlu’nun hizmetleri anarak sözlerine başladı.

Akıncı, Bekiroğlu’nun çok yönlü bir insan olduğunu, toplumsal sorunlara ilgili bir insan olduğunu hatırlattı.

Bugün yine sağlıktaki sistemsizliğin tartışılacağını bildiğini, ancak her dönemde konuşulan bu konuların çözüm bulmadığını anlatan Akıncı, “Temenni ederim ki bu dönem çözümlerle anılsın. Tabipler Birliği Başkanlığı yapmış bir hanım kardeşimiz şimdi bakan. Eminin konuya dört elle sarılacaktır” dedi.

“SAĞLIK BAKANI HEMŞİRELERLE İLGİLİ YASAYI HIZLA İMZALAMAMI RİCA ETTİ”

Sağlık Bakanı Filiz Besim’in, hemşirelerle ilgili yasayı bir an önce imzalanmasını kendinden rica ettiğini dile getiren Akıncı, hukuka uygun olması halinde yasallaşma sürecinin hızla gerçekleşeceğini anlattı.

“RİCAM YASALARIN HUKUK ÇERÇEVESİNDE HAZIRLANMASI”

Daha önce sağlıkla ilgili üç yasanın geri gönderilmek durumunda kaldığını, bunu severek yapmadığını anlatan Akıncı, hükümetten ricasının yasaların hukuk çerçevesinde ve Anayasa’ya uygun şekilde hazırlanması olduğunu belirtti.

Sorunların çözülmesini temenni ettiğini, sağlığın tüm toplumun meselesi olduğunu anlatarak, bu konuyu gözetmemenin düşünülemeyeceğini kaydeden Akıncı, bundan sonraki bayramların çok daha güzel ve sorunların aşıldığı bir ortamda geçmesini diledi.