Gönyeli’de aralarında önceden husumet bulunduğu gerekçesi ile Hasan Arslan’a ait evi kundaklayan zanlı Nurhan Sayar dün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlının yaktığı evin bir başkasına ait olduğu, Arslan’ın söz konusu evde kiracı olarak bulunduğu belirtildi. 

Zanlının akrabalarının zararı tazmin ettiği, ev sahibine ödeme yaptığı açıklandı. Zanlı Sayar dün yargılanacağı davalardan teminata bağlanmak üzere Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, Nurhan Sayar’ın 2 Ağustos tarihinde saat 10.00 sıralarında aralarında önceden husumet bulunan Hasan Arslan’a ait evin mutfak penceresini açarak içeriye yanıcı madde döküp ateşe verdiğini ve mutfak bölümünün yanmasına sebep olduğunu söyledi. 

Polis, zanlını gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini, yangında evde meydana gelen hasarı zanlının akrabalarının mal sahibine ödediğini ve şikâyetin geri çektiğini ifade etti. Polis, daireyi kirasında bulunduran ve eşyaları yanan Hasan Arslan'ın ise yurt dışında olduğu henüz ifade vermediğini aktardı. 

Polis, soruşturmanın sürdüğünü ancak zanlının ekti edemeyeceğini belirterek teminata bağlanmasını talep etti.Mahkeme 20 bin TL nakit teminat yatırması ve2 kefilin ise 100’er bin TL değerinde kefalet senedine imza şartları ile zanlının tutuksuz yargılanmasına emir verdi. Ayrıca zanlının davaları görülünceye kadar yurt dışına çıkışına da engel kondu.