Star Kıbrıs'tan Suna Erden'in haberine göre, Girne’ye bağlı Karşıyaka’da Haziran ayında, 50 yaşındaki Richard Steward Cadd’ı sürekli eşine kendisini kötüleyen mesaj attığı iddiasıyla 5 yerinden bıçaklayarak ağır yaralayan 26 yaşındaki Ramazan Acar aleyhindeki dava dün sonuçlandı. Fadıl Aksun’un başkanlığında, Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin baktığı davanın karar oturumunda, İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener hazır bulundu. 

BİLE BİLE ORAYA GİTTİ 

Kararı okuyan heyet Başkanı Fadıl Aksun, sanık Ramazan Acar’ın suçu, öç almak için ve bilinçli bir şekilde işlediğine bulgu yaptıklarını söyledi. Sanığın Esentepe’de oturduğunu, Richard Steward Cadd’ın ise Karşıyaka’da oturduğunu kaydeden Aksun, sanığın, sabaha karşı saat 02.30’da, neredeyse Girne Kaza Sınırı’nı boydan boya giderek, sadece tahrik sonucu bu suçu işlediğine inanmadıklarını kaydetti. Aksun, sanığın eşine Facebook üzerinden mesaj atmasına öfkelenen bir kişinin, Esentepe’den, Karşıyaka’ya ağız uzunluğu 14 santimetre olan bir bıçakla tahrik için değil öç almak için gittiğine bulgu yaptıklarını kaydetti. Sanığın Richard Steward Cadd’ın, evine zorla girerek eşinin gözü önünde bıçaklamasının ağırlaştırıcı bir sebep olduğuna dikkat çeken Fadıl Aksun, bu fiili sanık aleyhine ağırlaştırıcı faktör olarak kullandıklarını kaydetti. 

HUKUK DEVLETİNE SAYGI ŞART 

Sanığın işlediği “Ağır yaralama suçlarının” ömür boyu hapislik cezası öngören çok ciddi ve vahim suçlar olduğuna dikkat çeken Aksun, bir kimsenin vücut bütünlüğüne yönelik saldırıda bulunmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. KKTC’nin bir hukuk devleti olduğunu, bu yüzden kimsenin kimseyi cezalandırma hakkı olmadığını vurgulayan Aksun, kanun yoluyla çözüme gidilmesi gerekirken, sanığın kendi kanununu seçerek, müştekiyi ağır bir şekilde yaraladığına dikkat çekti. Sanık Ramazan Acar’ın, 50 yaşındaki Richard Steward Cadd’ı bıçakladıktan sonra, polise giderek teslim olduğunu ve soruşturmanın erken zamanda bitmesi için polis yardımcı olduğunu kaydeden Aksun, bu durumun sanık lehine hafifletici bir sebep olarak dikkate aldıklarını ifade etti. Aksun son olarak, sanık Ramazan Acar’la ilgili lehine ve aleyhine olan tüm hususları değerlendirdiklerini belirterek 7 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdiklerini açıkladı.