Yeni Bakış'tan Melin Dobran'ın haberine göre, Alayköy sakinleri, köylerinde bir takım sorunlarla boğuşmak zorunda olduklarına dikkat çekerek, köyün canlandırılması için hükümetin bir takım adımlar atmasını talep etti.

Kötü şeylere ev sahipliği yapıyor

Vatandaşlar köyün girişinde bulunan ve terk edilmiş durumdaki gece kulübünün kötü şeylere ev sahipliği yaptığını savundu. Uzun zamandan beri atıl vaziyette duran binanın görüntü kirliliği de yarattığı belirtildi. Vatandaşlar, yıkık dökük ve pislik içerisinde olan binanın yıkılması gerektiğini söyledi. Alayköylüler, “Bu binanın kapısı açık ve isteyene ev sahipliği yapabiliyor. Kötü alışkanlığı olan bireyler için bu bina ev sahipliği yapabilecek durumdadır. O yüzden yetkililerin konuyla ilgilenip, bu binanın ya yıkılmasını ya da içine girilmesini engelleyecek tedbir alınmasını istiyoruz. Köylü bu konuda tedirgin” dedi.

Kazaya sebebiyet veriyor

Alayköylülerin bir başka sorunu ise, bir sokağın tam ortasında duran elektrik direğinin yarattığı tehlike. Bölge sakinleri, “Yolun ortasında elektrik direği mi olur? Bu direkt kazaya sebebiyet veriyor. 

Yol zaten dar, iki araç karşı karşıya geldiğinde kimse geçemiyor. Direkten dolayı yol bir o kadar daha daraldı. Yetkililerin bu direği orta yerden kaldırmasını ve tehlikenin önüne geçilmesini istiyoruz” dedi.

Köylüler ne dedi?Şenol Ağırman:Köyün canlanması lazım

“Köyümüzdeki kulübe gençler uğramıyor. En azından gençler için bir aktivite merkezi yapılabilir. Gençlerin birçoğu köyde kırsal kesim arsası alamadığı için merkeze göç ediyor. 

Köye sanayi bölgesi yapıldığından beri köyün nüfusu arttı. Köyün Lefkoşa’ya ulaşımında yol sorunu var. Spor kulübüne destek verilmesi gerekiyor. Köyün yeşil alana ihtiyacı var. Kısacası köyün canlandırılması gerekiyor.”

Osman Sarıkaya:Köyde bankamatik yok

“Alayköy’ün Güzelyurt tarafından olan girişinde aydınlatma yok. Bu yol komple daraltıldı. Bir araç bozulsa kenara çekemeyecek. Köyün içine yapılması gereken kaldırım, köyün dışına yapıldı. 

4 bin nüfusu olan köyün en büyük ihtiyacı bankamatiktir. Lefkoşa’daki bankamatiklere ulaşmak, yaşlılar için zor oluyor. 

Bazı gençler parkta geceleri içki içtiği için ne yetişkinler ne de çocuklar parkı kullanamıyor. Parkın yerleri hep çekirdek kabuğu ile dolu. Kimse dikkat etmiyor. 

Köyde yabancı işçiler çoğaldı. 1 evde 12-13 kişi kalıyor. Bunun denetlenmesi lazım. Köydeki düğün parkı dökülüyor. Kullanılıyor fakat bakımsızdır.”